1 mei 2021

Toertochten verplaatsen, annuleren of annulering ongedaan maken

 

Toertochten verplaatsen, annuleren of annulering ongedaan maken

Is je toertocht door de coronamaatregelen geannuleerd en wil je je tocht verplaatsen in verband met het coronavirus? Dan is het goed om te weten dat je eerst contact opneemt met je gemeente. Daarnaast blijven ook onze richtlijnen van de kalendercoördinatie gelijk: tochten mogen elkaar niet kruisen. Daarmee houd je het voor alle deelnemers veilig om deel te nemen. Bovendien zit je ook niet in het vaarwater van een andere tochtorganisator. Is je toertocht op een eerder moment geannuleerd maar kan hij toch doorgaan? Dan is het ook mogelijk om je annulering ongedaan te maken. 

Toertocht verplaatsen

1. Wil je je tocht verplaatsen? Bekijk dan eerst op NTFU.nl of jouw tocht mogelijk tegelijk valt met een andere tocht.

Als organisator heb je inzicht in alle tochten op verschillende data. Log in op NTFU.nl en ga naar Mijn Tochten. Klik op ‘Bewerken’. Klik op ‘Bekijk alle tochten op deze datum’.


 
2. Check door kalendercoördinator

De kalendercoördinator checkt alle verplaatste tochten en routes. Blijken tochten of routes elkaar toch te kruisen? De keurt de coördinator de tocht af en vraagt de organisaties contact met elkaar op te nemen. Is het voor jullie allebei geen probleem om de tochten op één dag in hetzelfde gebied te organiseren, dan kun je gewoon beide tochten op die dag organiseren. Komen jullie er niet uit? Dan beslist de kalendercoördinator.

Toertocht afgelast

1. Annuleer je tocht op NTFU.nl

Gaat je tocht niet door? Dan moet je deze nog wel annuleren. Dat doe je via de pagina ‘Mijn Tochten’, waar het bestuur, toercommissieleden en Scan & Go-contactpersonen toegang tot hebben. Kies de juiste tocht en annuleer hem.

2. Informeer je voorinschrijvers

Je bent als organisatie zelf verantwoordelijk voor het informeren van de voorinschrijvers en het eventueel terugstorten van het inschrijfgeld. In de voorwaarden van de NTFU is opgenomen dat er geen restitutie van het inschrijfgeld wordt gegeven. De NTFU stort maandelijks het bedrag van de voorinschrijvers op de rekening van de organisatie. Of je het geld terugstort, mag je dus zelf bepalen.

3. Communiceer naar je deelnemers

Breng via mail, website en social media je (potentiële) deelnemers op de hoogte.

Annulering van toertocht ongedaan maken

1.  De annulering van je toertocht op de kalender ongedaan maken

Als organisator heb je inzicht in alle tochten op verschillende data. Log in op NTFU.nl en ga naar Mijn Tochten. Klik op annuleren/verwijderen, vervolgens kan je de annlering ongedaan maken.

2. Check of de datum nog klopt

Klopt de ingevoerde datum van je toertocht nog? Bovenaan dit artikel lees je hoe je de datum van je toertocht kunt wijzigen. 

3. Check door de kalender coördinator

De kalendercoördinator checkt alle nieuwe en verplaatste tochten en routes. Blijken tochten of routes elkaar toch te kruisen? Dan keurt de coördinator de tocht af en vraagt de organisaties contact met elkaar op te nemen. Is het voor jullie allebei geen probleem om de tochten op één dag in hetzelfde gebied te organiseren, dan kun je gewoon beide tochten op die dag organiseren. Komen jullie er niet uit? Dan beslist de kalendercoördinator.

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op met Caroline Lit, via carolinelit@ntfu.nl. Let op: de NTFU is op voorlopig op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur bereikbaar via 0318-581300.