20 april 2021

Goed voorbeeld: clubactiviteiten in coronatijd

 

Goed voorbeeld: clubactiviteiten in coronatijd

De 1,5 meter afstand en gelimiteerde groepsgrootte maakt het organiseren van clubactiviteiten in coronatijd niet eenvoudig. Eerder schreven we al over de puzzelcompetitie, challenges en de fietsbingo om actief te blijven als vereniging. Ditmaal drie nieuwe voorbeelden van clubactiviteiten in coronatijd. 

Alfabetrit

Het bestuur van WTC Boxtel daagde alle leden uit: fiets samen alle letters van het alfabet op basis van de beginletters van Nederlandse plaatsnamen bij elkaar. Het belangrijkste doel van de challenge is om de 'clubspirit' te behouden in coronatijd”, aldus Gerard van Boekholt, penningmeester van WTC Boxtel.

Met de lijst van officiële plaatsnamen in de achterzak probeerden de leden zoveel mogelijk letters van het alfabet af te strepen. De leden moesten naar de betreffende plaats fietsen, een foto van de fiets bij het plaatsnaambord aan het begin van de bebouwde kom maken en deze foto delen in de Whatsapp-groep. Voor deze uitdaging gold: wie het eerst komt, het eerst maalt. “Als je dus in een sportieve bui naar Groningen was gefietst en iemand anders had ondertussen al een foto met de G van Geffen op Whatsapp gezet, moest je op zoek naar een andere letter”, aldus Gerard.

Clubrit+

Als alternatief voor de jaarlijkse toertocht, organiseerde Last Gear een coronaproof mountainbiketocht. Zeventig deelnemers meldden zich aan om, alleen of in duo’s, een van de drie routes te fietsen. Iedereen kreeg duidelijke instructies over de coronaregels én een voedingspakket thuisgestuurd. De routes werden digitaal  beschikbaar gesteld, zodat de leden op een eigen moment, vanaf een eigen locatie konden starten. 
Om toch het ‘samen fietsen’-gevoel te creëren, vroeg Last Gear aan de leden om foto’s en video’s te delen in de Whatsapp-groep. De drie leukste inzendingen kregen aan het eind van de dag een leuke prijs.  Bekijk hier de compilatievideo van de Clubrit+.


Openingsrit ‘Zwaai editie’

De openingsrit van Tempo Soest stond in het teken van elkaar ontmoeten. Uiteraard met gepaste veiligheidsmaatregelen om besmettingen te voorkomen. Tijdens de rit fietsen deelnemers maximaal met twee personen, maar komen zij onderweg wel een groot deel van de club tegen. Een mooie manier om verbonden te blijven.

De leden van Tempo Soest konden kiezen tussen een tocht van 65 en 110 kilometer en reden die alleen of in een duo. Op basis van de aanmeldingen en voorkeuren werden deelnemers ingedeeld in tijdssloten. De routes die leden vooraf ontvingen, gaven de afstand, maar ook de richting (linksom of rechtsom) weer. Op die manier kwamen de leden elkaar onderweg tegen en begroetten elkaar door enthousiast te zwaaien. Onderweg werden de leden getrakteerd met lekkernijen (door leden zelf gebakken) en een drankje. 

Snel aan de slag met de NTFU fietsbingo

Ben je als vereniging op zoek naar een leuke activiteit. De NTFU ontwierp een fietsbingokaart zodat elke vereniging eenvoudig een eigen clubcompetitie kan opzetten. Meer weten? Lees hier meer over de fietsbingo en download de bingokaart.