23 februari 2023

Veiligheidscursus wegkapitein populair: extra docenten nodig om wielrenners op te leiden

 

Veiligheidscursus wegkapitein populair: extra docenten nodig om wielrenners op te leiden

De NTFU zoekt extra docenten voor de veiligheidscursus Wegkapitein. Niet alleen steeds meer wielerverenigingen, maar ook triatlon- en schaatsverenigingen willen hun sporters veilig de weg opsturen met een wegkapitein. Om aan die vraag te voldoen, moet de NTFU nieuwe docenten opleiden. Deze docenten geven straks op hun beurt de cursus Wegkapitein.

Veel schaatsers pakken in de zomermaanden de racefiets om aan hun conditie te werken. En elke triatleet traint voor 40, 90 of 180 kilometer fietsen, naast het zwemmen en lopen. Net als veel andere wielrenners, melden zij zich bij de NTFU aan voor de eendaagse cursus Wegkapitein. Hij of zij zorgt dat binnen de groep de gedrags- en verkeersregels duidelijk zijn en dat de wielrenners zich er ook aan houden.

De NTFU ziet het aantal aanvragen voor de cursus Wegkapitein dus flink stijgen. En dat is positief, want de wielersportbond vindt het belangrijk dat wielrenners veilig én verantwoord fietsen. Daarom is het voor iedereen die wielrent, mogelijk om de cursus te volgen. Maar om aan de toenemende vraag te voldoen, zoekt de NTFU extra docenten. Deze docenten leiden op hun beurt weer wegkapiteins bij wielerverenigingen op.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding tot docent Wegkapitein bestaat uit 3 bijeenkomsten, waarvan in ieder geval 1 online gevolgd kan worden. Wielersporters die de opleiding afronden, mogen namens de NTFU wegkapiteins bij verenigingen opleiden. Dat doen zij op locatie bij een vereniging die via de NTFU de cursus Wegkapitein aanvraagt. Deelname is aan de opleiding tot docent Wegkapitein is gratis. Voor het geven van de eendaagse cursus bij een vereniging krijgt de docent een vergoeding.

Kom jij het opleidingsteam voor wegkapiteins versterken?

Wil jij dat groepen wielrenners veiliger op pad gaan? Sta jij voor de toegevoegde waarde van de wegkapitein als je met een groep gaat fietsen? En draag dat graag over op anderen? Dan ben jij de uitbreiding van ons opleidingsteam voor wegkapiteins.

Meer informatie en aanmelden

Heb je interesse? Meld je dan aan via opleidingen@ntfu.nl. We nemen daarna contact met je op voor een intakegesprek.