4 februari 2021

Extra docenten voor toenemende vraag naar Wegkapiteins

 

Extra docenten voor toenemende vraag naar Wegkapiteins

De NTFU breidt het aantal docenten dat de cursus Wegkapitein geeft, uit. Steeds meer wielerverenigingen willen hun leden veilig op pad sturen met een wegkapitein of een MTB-begeleider. Om aan die vraag te voldoen, gaat de NTFU nieuwe docenten opleiden. Deze docenten geven straks op hun beurt de cursus Wegkapitein.

Samen met wielerverenigingen werkt de NTFU aan het imago en de veiligheid van wielersporters. Dat doen we onder andere met behulp van wegkapiteins voor groepen wielrenners en MTB-begeleiders voor groepen mountainbikers. De wegkapitein zorgt dat binnen de vereniging de afspraken over het rijden als groep helder zijn en dat de leden zich er aan houden. Inmiddels zijn er zo’n 2.000 wegkapiteins en MTB-begeleiders opgeleid.

Om aan de toenemende vraag naar wegkapiteins te voldoen, gaat de NTFU extra docenten opleiden. Deze docenten leiden op hun beurt weer wegkapiteins bij wielerverenigingen op.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding tot docent Wegkapitein/MTB-begeleider bestaat uit 3 (online) bijeenkomsten van elk 2 uur. Wielersporters die de opleiding afronden, mogen namens de NTFU wegkapiteins en MTB-begeleiders bij verenigingen opleiden. Dat doen zij op locatie bij een vereniging die via de NTFU de cursus Wegkapitein aanvraagt. Deelname is aan de opleiding tot docent Wegkapitein is gratis. Voor het geven van de eendaagse cursus bij een vereniging krijgt de docent een vergoeding.

Kom jij het opleidingsteam voor wegkapiteins versterken?

Wil jij dat groepen wielrenners en mountainbikers veiliger op pad gaan? Sta jij voor de toegevoegde waarde van de wegkapitein als je met een groep gaat fietsen? En draag dat graag over op anderen? Dan ben jij de uitbreiding van ons opleidingsteam voor wegkapiteins en MTB-begeleiders.

Meer informatie en aanmelden

Meld je aan via opleidingen@ntfu.nl. We nemen daarna contact met je op voor een intakegesprek.