27 november 2020

Kom in actie voor de Afsluitdijk

 

Kom in actie voor de Afsluitdijk

De Afsluitdijk moet snel weer open voor fietsers en wandelaars. Daar zetten de Fietsersbond, wielersportbond NTFU, Wandelnet en het Fietsplatform zich voor in. Want juist fietsers en wandelaars kijken ernaar uit een heerlijke rit of wandeling te maken over die stoere, rechte, van elke onzin gespeende en dus schitterende dijk. Vrijwel elke fietser of wandelaar kan ons helpen te pleiten voor goede alternatieven. Breng daarom op sociale media jouw ode aan de Afsluitdijk. Dat mag in woord of beeld.

Wat jij kunt doen

Plaats tussen 27 november en 1 december jouw Ode aan de Afsluitdijk op Twitter, Facebook of Instagram. Dat mag zowel in woord als beeld. Tag daarin @Rijkswaterstaat en op Twitter @CvNieuwenhuizen en sluit af met #OdeaandeAfsluitdijk. Hiermee laten we samen aan Rijkswaterstaat en Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zien hoe belangrijk de dijk voor fietsers en wandelaars is.

Wat is jouw mooiste herinnering aan deze 32 kilometer lange dijk? Wat maakt de Afsluitdijk voor jou zo speciaal? Waarom kijk je ernaar uit snel weer over de dijk te fietsen? Maak een lymerick, plaats een foto of ingesproken videoboodschap: alles mag!

Voorbeeldtekst voor sociale media

Wil je graag meedoen, maar vind je het lastig een bericht te maken? Gebruik onderstaande tekst (ter inspiratie) voor je social-media-post. Combineer ze bij voorkeur met de foto om de post visueler te maken. Heb je zelf een foto of video gemaakt op de Afsluitdijk die je bij je ode wilt gebruiken? Dat mag natuurlijk ook.

Voor Twitter

Die stoere, rechte en schitterende #Afsluitdijk wil ik nú ervaren. Ik kan dit verlangen niet tot ná 2025 bewaren. @CvNieuwenhuizen en @Rijkswaterstaat: ik kijk ernaar uit dat de dijk snel weer voor fietsers en wandelaars opengaat. #OdeaandeAfsluitdijk

Voor Facebook

Die stoere, rechte en schitterende #Afsluitdijk wil ik nú ervaren. Ik kan dit verlangen niet tot ná 2025 bewaren. @MinIenW en @Rijkswaterstaat: ik kijk ernaar uit dat de dijk snel weer voor fietsers en wandelaars opengaat. #OdeaandeAfsluitdijk

Voor Instagram

Die stoere, rechte en schitterende #Afsluitdijk wil ik nú ervaren. Ik kan dit verlangen niet tot ná 2025 bewaren. #coravannieuwenhuizen en @Rijkswaterstaat: ik kijk ernaar uit dat de dijk snel weer voor fietsers en wandelaars opengaat. #OdeaandeAfsluitdijk

Taggen

Tag minister Cora van Nieuwenhuizen en/of het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat in je social-media-post. Hiermee maak je duidelijk dat fietsers en wandelaars de komende zes jaar de Afsluitdijk willen gebruiken.

Hashtag

De hashtag van de campagne is: #OdeaandeAfsluitdijk

Inchecken

Laat via je social-media-post weten dat je virtueel op de Afsluitdijk staat. Dat doe je door op Facebook en/of Instagram in te checken op de Afsluitdijk.

Wat kun je verder doen?

  • Spreek een filmpje in waarom de Afsluitdijk volgens jou open moet.
  • Plaats een foto van een rit of wandeling over de Afsluitdijk uit het verleden.
  • Maak een foto bij een bushalte, waar je (met je fiets) wacht op de bus die maar niet komt.
  • Maak een ‘trip-down-memory-lane’: maak een rit van 32 km en plaats je Strava-activiteit bij je social-media-bericht. 

Documenten