17 december 2020

Online training Aanspreken op gedrag voor bestuursleden

 

Online training Aanspreken op gedrag voor bestuursleden

Hoe spreek je als bestuurslid jouw leden aan op hun gedrag én houd je het toch gezellig op de club? Je leert het in twee uur tijdens de gratis online training ‘Aanspreken op gedrag’.

In deze coronaperiode veranderen regelmatig de regels en afspraken over samen fietsen. Hoe gaat jullie vereniging hiermee om? Delen jullie de regels met de leden en maken jullie aanvullende afspraken? Houdt iedereen zich eraan? Of vinden leden het onduidelijk en gaat het ook wel eens mis? Hoe je als bestuurslid jouw leden en andere weggebruikers aanspreekt op hun gedrag en het tóch gezellig houdt op de club, leer je tijdens de online training Aanspreken op gedrag.

Praktische informatie

De training is op woensdag 27 januari van 19:00 tot 21:00 uur en vindt online plaats. Meld je aan via verenigingen@ntfu.nl. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze online training.

Waarom volg je deze cursus

Iemand aanspreken op gedrag vinden veel bestuursleden lastig. Je vergeet bijvoorbeeld iemand aan te spreken op positief en gewenst gedrag. Of je vindt het spannend om iemand aan te spreken op negatief of ongewenst gedrag. Om jou als bestuurslid te helpen een positieve sfeer binnen de club te ontwikkelen én te houden, biedt de NTFU jou deze training gratis aan.

Wat leer je?

In twee uur leer je de theorie achter het aanspreken van iemand op zijn of haar gedrag. Onder leiding van een professional gaat een trainersacteur aan de slag met probleemsituaties die jij zelf inbrengt en kun je – als je dat wilt – live oefenen. 

Wat kun je ermee?

Na de cursus weet je wat je in verschillende situaties kunt doen om jouw club de gezelligste club uit de regio te houden. Je kunt de aanspreektechnieken meteen toepassen in deze coronaperiode. Maar ook daarna kun je ze natuurlijk gewoon gebruiken.