20 december 2021

Toertocht afgelast: wat moet je doen als organisator?

 

Toertocht afgelast: wat moet je doen als organisator?

Evenementen zijn voorlopig afgelast vanwege het coronavirus. Dat geldt ook voor toertochten. Deze zijn dan ook niet langer zichtbaar op de NTFU- en Fietssport-kalender. Organiseer je een toertocht? Dan moet je nog een aantal stappen ondernemen:

1. Annuleer je tocht op NTFU.nl

Hoewel je tocht niet langer zichtbaar is op de kalender, moet je deze nog wel annuleren. Dat doe je via de pagina ‘Mijn Tochten’, waar het bestuur, toercommissieleden en Scan & Go-contactpersonen toegang tot hebben. Kies de juiste tocht en annuleer hem.

2. Informeer je voorinschrijvers

Je bent als organisatie zelf verantwoordelijk voor het informeren van de voorinschrijvers en het eventueel terugstorten van het inschrijfgeld. In de voorwaarden van de NTFU is opgenomen dat er geen restitutie van het inschrijfgeld wordt gegeven. De NTFU stort maandelijks het bedrag van de voorinschrijvers op de rekening van de organisatie. Of je het geld terugstort, mag je dus zelf bepalen.

3. Communiceer naar je deelnemers

Breng via mail, website en social media je (potentiële) deelnemers op de hoogte.

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op met Caroline Lit, via carolinelit@ntfu.nl.