13 oktober 2020

Toertocht verplaatsen: wat moet je doen als organisator?

Toertocht verplaatsen: wat moet je doen als organisator?

Is je toertocht door de verscherpte maatregelen geannuleerd en wil je je tocht verplaatsen in verband met het coronavirus? Dan is het goed om te weten dat je eerst contact opneemt met je gemeente. Daarnaast blijven ook onze richtlijnen van de kalendercoördinatie gelijk: tochten mogen elkaar niet kruisen. Daarmee houd je het voor alle deelnemers veilig om deel te nemen. Bovendien zit je ook niet in het vaarwater van een andere tochtorganisator.

Wil je je tocht verplaatsen? Bekijk dan eerst op NTFU.nl of jouw tocht mogelijk tegelijk valt met een andere tocht.

Stap 1: Bekijk alle tochten op ‘jouw’ datum

Als organisator heb je inzicht in alle tochten op verschillende data. Log in op NTFU.nl en ga naar Mijn Tochten. Klik op ‘Bewerken’. Klik op ‘Bekijk alle tochten op deze datum’.


 
Stap 2: Check door kalendercoördinator

De kalendercoördinator checkt alle verplaatste tochten en routes. Blijken tochten of routes elkaar toch te kruisen? De keurt de coördinator de tocht af en vraagt de organisaties contact met elkaar op te nemen. Is het voor jullie allebei geen probleem om de tochten op één dag in hetzelfde gebied te organiseren, dan kun je gewoon beide tochten op die dag organiseren. Komen jullie er niet uit? Dan beslist de kalendercoördinator.

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op met Martine van de Veen, via mvandeveen@ntfu.nl. Let op: de NTFU is op voorlopig op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur bereikbaar via 0318-581300.