14 september 2020

Scan & Go als webapplicatie voor toertochtorganisatoren

Scan & Go als webapplicatie voor toertochtorganisatoren

Scan & Go, het scanprogramma dat toertochtorganisatoren gebruiken om deelnemers snel te laten starten, is nu als webapplicatie te gebruiken. Hierdoor kunnen vrijwilligers met handscanner én telefoon of tablet deelnemers scannen. Handig als het bijvoorbeeld druk is. Vrijwilligers scannen deelnemers die in de rij staan alvast met hun mobiel. Zo kunnen deelnemers nog sneller starten.

De software van Scan & Go is omgezet in een handige webapplicatie, mét scanfunctie. Hierdoor kunnen vrijwilligers met hun mobiel of tablet scannen. Ook op de laptop is Scanengo.nl te gebruiken. Dankzij Scan & Go kunnen deelnemers snel van start bij een toertocht.

Steeds meer fietsers gebruiken Scan & Go

Steeds meer fietsers maken gebruik van Scan & Go. In 2019 werden 581.500 startbewijzen via Scan & Go gescand. Om ervoor te zorgen dat deelnemers snel kunnen blijven starten, is Scan & Go als webapplicatie te beschikbaar. Dankzij de webapplicatie zijn vrijwilligers niet meer afhankelijk van uitsluitend handscanners. Zij kunnen nu ook met hun mobiel of tablet scannen. Terwijl vrijwilligers achter de Scan & Go-tafel met de handscanner werken, gaan andere vrijwilligers met hun mobiel of tablet langs wachtende deelnemers. Zo gaan zij sneller van start.

Handig in gebruik

Dankzij de handige scanfunctie op Scanengo.nl werkt de telefoon of tablet net zoals de ‘vertrouwde’ handscanners. Daarnaast is de webapplicatie zowel online als offline te gebruiken. Ook als er geen internet of slecht bereik is, kunnen deelnemers dus gescand worden. Deelnemers van toertochten met een Scan & Go-pas maakten al eerder de stap naar mobiel. Veel fietsers hebben de pas op hun telefoon beschikbaar. 

Webapplicatie vervangt huidige scansoftware

Het huidige scanprogramma wordt niet meer ondersteund. Dat betekent dat het programma niet meer geüpdated wordt. Toertochtorganisatoren die met Scan & Go werken, wordt daarom gevraagd zo snel als mogelijk de webapplicatie van Scan & Go te gebruiken. Hoe de webapplicatie werkt, wordt HIER uitgelegd.