4 september 2020

Mountainbikers ruimen zwerfafval in natuur op: ‘Wij willen iets terugdoen voor de natuur’

Mountainbikers ruimen zwerfafval in natuur op: ‘Wij willen iets terugdoen voor de natuur’

Grootste ergernis van recreanten in de natuur is zwerfafval. Afval in het bos is niet fraai én gevaarlijk voor de natuur. Om daar iets aan te doen, organiseren mountainbikers op verschillende plekken in het land een opruimactie in de natuur. Zij ruimen het afval op dat langs de wandel- en ruiterpaden ligt. Ook olympisch kampioen mountainbiken Bart Brentjens helpt mee. Dat doet hij samen met de mountainbikers in het Rijk van Nijmegen op 12 september.

Steeds meer mensen genieten van de prachtige natuur. Die toegenomen drukte heeft ook een keerzijde: er blijft steeds vaker afval achter. Net als andere recreanten, irriteren mountainbikers zich daar aan. Daarom steken mountainbikers in het weekend van 12 en 13 september de handen uit de mouwen. Zo ook de mountainbikers van Stichting MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen.

MTB’ers ruimen afval op langs wandel- en ruiterpaden

Onder leiding van Bart Brentjens, olympisch kampioen mountainbiken, en wielersportbond NTFU komen de mountainbikers in Nijmegen in actie. Bart Brentjens: “De mountainbikers doen graag iets terug voor de natuur en haar gebruikers. Ze ruimen al regelmatig afval op dat ze langs de eigen MTB-routes tegenkomen. Maar, om méér natuurgebied op te ruimen, maken we 12 september de wandel- en ruiterpaden schoon. Zo kan iedereen, wandelaars, ruiters, mountainbikers en andere fietsers, genieten van schone paden in het Rijk van Nijmegen.”

De mountainbikers doen graag iets terug voor de natuur en haar gebruikers.

Doe mee met de opruimactie

Behalve in Nijmegen, ruimen mountainbikers in de omgeving van Geesteren, Zoetermeer, Ede, Mierlo en het duinengebied van Goeree-Overflakkee vrijwillig zwerfafval op. Dat doen zij in het weekend van 12 en 13 september.

Bij een aantal locaties kun je een handje meehelpen. Meld je vooraf even aan bij de desbetreffende organisatie:

Zaterdag 12 september 2020

Zondag 13 september 2020