20 april 2021

7x aandachtspunten voor je vereniging in coronatijd

 

7x aandachtspunten voor je vereniging in coronatijd

Update 20 april: De informatie op deze pagina is aangepast op basis van de persconferentie van premier Rutte.

Het kabinet kondigde de eerste versoepelingen aan die ingang op 28 april. Helaas zijn die niet van toepassing op de sport. Het aantal mensen waarmee je samen buiten mag fietsen, blijft nog steeds maximaal 2 mensen. Als vereniging moet je daarom met de volgende zaken rekening houden: 

  1. Op de openbare weg mag je met z'n tweeën samen fietsen en houden ze 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen.
  2. Probeer drukte te vermijden. Rijd een route over rustige wegen of vertrek ’s ochtends bijvoorbeeld wat eerder. Zo houd je makkelijker voldoende afstand tot andere weggebruikers.
  3. Thuis mag je maximaal 2 personen per dag ontvangen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Houd hier rekening mee als je een vergadering bij iemand thuis houdt.
  4. Op een sportaccommodatie zoals een wielerparcours, mogen leden in groepjes rijden. Leden van 27 jaar en ouder mogen in een groep van maximaal 4 personen fietsen en houden ze 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen. Sportkantines, kleedkamers en douches moeten dicht blijven, het toilet mag open. Maar, gemeenten kunnen daarnaast zelf andere buitensportlocaties aanwijzen. We adviseren je dit na te vragen bij je eigen gemeente.
  5. Alleen de terrassen mogen open tussen 12.00 en 18.00 uur. Er mogen maximaal 50 personen op het terras en er mogen maximaal 2 personen aan een tafeltje. Je mag bij je clubhuis 'koffie-to-go faciliteren, maar overleg van tevoren met het lokaal gezag.
  6. Je blijft bij klachten thuis. Als iemand in je huishouden besmet is, kom je niet sporten en ga je niet naar bijeenkomsten, zoals vergaderingen. 
  7. Lokale autoriteiten kunnen nadere beperkende regels opleggen. Houd dit dus goed in de gaten. 

Coronachecklist

Corona heeft veel gevolgen, ook voor wielerverenigingen. Maar waar moet je als club dan aan denken? Vul deze checklist in waarmee je alle aandachtspunten in kaart brengt.

Samen veilig en verantwoord fietsen

Lees HIER hoe je als groep veilig en verantwoord op pad gaat. Alleen met elkaar krijgen we dit virus onder controle. Maak jouw leden hier ook bewust van en deel de tips over verantwoord fietsen met elkaar.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over de adviezen en de maatregelen van de overheid en wat dit betekent voor jouw vereniging? Neem dan contact met ons op via verenigingen@ntfu.nl.

Documenten