19 augustus 2020

6x aandachtspunten voor je vereniging in coronatijd

6x aandachtspunten voor je vereniging in coronatijd

Helaas gaat het niet de goede kant op met de verspreiding van het coronavirus. Premier Rutte kwam daarom met een aantal dringende adviezen. Deze adviezen treffen voorlopig gelukkig niet de sporters, maar we moeten als verenigingen wel met de volgende zaken rekening houden: 

  • Bijeenkomsten in de privésfeer - in huis en in de tuin - mogen niet groter zijn dan 6 personen en iedereen houdt anderhalve meter afstand. Houd hier rekening mee als je een vergadering bij iemand thuis houdt.
  • Voor bijeenkomsten in feestzalen of horeca (waaronder dus ook clubhuizen) geldt geen maximumaantal bezoekers, maar deze locaties moeten wel aan strenge regels voldoen. Hier wordt ook gehandhaafd. Organiseer je bijeenkomsten in een clubhuis? Volg dan de protocollen van Koninklijke Horeca Nederland.
  • Je blijft bij klachten thuis. Als iemand in je huishouden besmet is, kom je niet sporten en ga je niet naar bijeenkomsten, zoals vergaderingen. 
  • Samen fietsen mag, maar houd bij de start, pauze en finish altijd de 1,5 meter afstand in acht en sta niet in te grote groepen stil.
  • Probeer drukte te vermijden. Rijd een route over rustige wegen of vertrek ’s ochtends wat eerder of later op de avond. Zo houd je makkelijker voldoende afstand tot andere weggebruikers.
  • Lokale autoriteiten kunnen nadere beperkende regels opleggen. Houd dit dus goed in de gaten. 

Samen veilig en verantwoord fietsen

Lees HIER hoe je als groep veilig en verantwoord op pad gaat. Alleen met elkaar krijgen we dit virus onder controle. Maak jouw leden hier ook bewust van en deel de tips over verantwoord fietsen met elkaar.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over de adviezen en de maatregelen van de overheid en wat dit betekent voor jouw vereniging? Neem dan contact op met Martine van de Veen, via mvandeveen@ntfu.nl