17 november 2020

6x aandachtspunten voor je vereniging in coronatijd

 

6x aandachtspunten voor je vereniging in coronatijd

Update 17 november: De informatie op deze pagina wordt momenteel aangepast op basis van de persconferentie van het kabinet van 17 november.

Helaas gaat het niet de goede kant op met de verspreiding van het coronavirus. Premier Rutte kwam daarom met een aantal verscherpte maatregelen. Deze maatregelen treffen ook de sporters. Als vereniging moet je daarom met de volgende zaken rekening houden: 

  1. Samen fietsen mag, maar houd je aan de maximale groepsgrootte van 4 personen en de 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen. 
  2. Probeer drukte te vermijden. Rijd een route over rustige wegen of vertrek ’s ochtends bijvoorbeeld wat eerder. Zo houd je makkelijker voldoende afstand tot andere weggebruikers.
  3. Thuis mag je maximaal 3 personen per dag ontvangen en iedereen houdt anderhalve meter afstand. Houd hier rekening mee als je een vergadering bij iemand thuis houdt.
  4. Horeca (waaronder dus ook clubhuizen) zijn gesloten. Een kop koffie voor vertrek in het clubhuis of een koffiestop bij een horecagelegenheid tijdens je clubrit is dus niet mogelijk.
  5. Je blijft bij klachten thuis. Als iemand in je huishouden besmet is, kom je niet sporten en ga je niet naar bijeenkomsten, zoals vergaderingen. 
  6. Lokale autoriteiten kunnen nadere beperkende regels opleggen. Houd dit dus goed in de gaten. 

Samen veilig en verantwoord fietsen

Lees HIER hoe je als groep veilig en verantwoord op pad gaat. Alleen met elkaar krijgen we dit virus onder controle. Maak jouw leden hier ook bewust van en deel de tips over verantwoord fietsen met elkaar.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over de adviezen en de maatregelen van de overheid en wat dit betekent voor jouw vereniging? Neem dan contact op met Martine van de Veen, via mvandeveen@ntfu.nl