27 mei 2020

Ledenestafette versterkt clubgevoel bij wielervereniging De Meesterknecht

 

Ledenestafette versterkt clubgevoel bij wielervereniging De Meesterknecht

In de huidige tijd moet je als club creatief zijn en andere activiteiten organiseren. Wielervereniging De Meesterknecht organiseert daarom een ledenestafette. Een clubactiviteit waar leden solo aan meedoen, maar die alleen te volbrengen is als alle leden meedoen.

Hoe werkt de ledenestafette?

Fiets solo een mooie tocht naar een ander lid, nuttig samen op gepaste afstand koffie en appeltaart, deel de ervaring en geef de tocht (het stokje) door aan die clubgenoot. Initiatiefnemer Bart van der Vegte legt uit: “Leden kunnen zich voor een bepaalde datum aanmelden. Daarbij geef je aan hoeveel kilometer je ongeveer wenst te fietsen. Vervolgens maken we groepen waarmee de estafette wordt gereden. Elke deelnemer krijgt daarna te horen naar wie hij of zij toe fietst. Na afloop schrijft de deelnemer in het estafettedagboek ter inspiratie voor alle deelnemers en leden.”

Solo, maar toch samen

Het is een prestatie op zich: elke groep fietst in 21 dagen 14 etappes. In totaal circa 1.500 kilometer per groep. Bart: ”De ledenestafette vindt nu plaats. In totaal doen 70 leden mee aan de estafette, die verdeeld over 5 groepen kriskras door Nederland rijden. Waarom? Het is een mooie activiteit die je solo moet volbrengen, maar toch doe je het ook samen. Leden fietsen op deze manier bovendien mooie routes, ontmoeten andere leden en delen mooie verhalen. Een hele leuke clubactiviteit, totdat we weer écht samen mogen fietsen.”