30 april 2020

Terugkijken: webinar Hoe organiseer je een virtuele clubrit

Terugkijken: webinar Hoe organiseer je een virtuele clubrit

Woensdag 29 april vond ons webinar 'Hoe organiseer je een virtuele clubrit' plaats. Heb jij ons webinar over virtuele clubritten gemist? Of wil je het webinar nog een keer terugzien? Bekijk dan de opname.

Veelgestelde vragen

Lees hier de antwoorden op de vragen die tijdens het webinar gesteld zijn. Heb je na het terugkijken van de opname een vraag die er niet tussen staat? Neem dan contact op met Geert Lantink, via glantink@ntfu.nl.

In dit webinar bespraken we:

Clubactiviteiten zijn voorlopig opgeschort, net als samen buiten een tocht fietsen. Tijdens de coronacrisis heb je minder contact met je leden en is het vasthouden van het clubgevoel een uitdaging. Een virtuele clubrit biedt daarom kansen. Indoor-training-expert Rim Sluijs besprak kort de mogelijkheden van Bkool, Rouvy en RGT. Daarna ging hij dieper in op Zwift, het bekendste en meest populaire platform waar je virtueel met en tegen elkaar fietst. Om te Zwiften, heb je een slimme indoortrainer en Zwift-account nodig. Wereldwijd zijn er honderdduizenden gebruikers en ook in Nederland is Zwiften enorm populair. Meerdere keren per week worden er online wedstrijden, trainingsritten en ‘social rides’ georganiseerd. Het platform biedt ook mogelijkheden om samen met je clubgenoten te fietsen. Een leuke optie om als club toch samen te fietsen.

Voor wie is het webinar interessant? 

Tijdens het webinar geven we uitleg over Zwift, het organiseren van virtuele ritten én wat jouw leden nodig hebben om deel te nemen. Het webinar is bij uitstek geschikt voor leden van de toercommissie, wegkapiteins en trainers. Zij organiseren of begeleiden immers ook de ritten en trainingen in real life. Maar ook als je geen ervaring met Zwift hebt, is het webinar interessant om terug te kijken.

Documenten