14 april 2020

6x Instagram-tips voor jouw vereniging

6x Instagram-tips voor jouw vereniging

Instagram is het snelst groeiende sociale-media-platform in Nederland. Vijf miljoen Nederlanders hebben een account op Instagram. Ook voor jouw vereniging of organisatie kan Instagram een belangrijk communicatiekanaal zijn. Wij geven je 6 tips waar je meteen mee aan de slag kunt.

  1. Houd je account levendig. Om je account levendig te houden, moet je elke week actief zijn. Dit kan via een story of door een afbeelding te plaatsen. Wanneer je wekelijks iets plaatst, worden je volgers constant met je vereniging geconfronteerd en groeit de band. 
  2. Plaats leuke content. Plaats interviews, succes- en beterschapswensen, felicitaties en wensen, naast de gebruikelijke foto’s van jullie clubritten of toertocht. Haak ook in op speciale of actuele gebeurtenissen. 
  3. Betrek je leden bij het account. Via Instagram bind je mensen aan je vereniging door hen erbij te betrekken. Je doet dit bijvoorbeeld met polls, quizzen, vragen stellen en je leden om hun mening vragen. Bekijk ook alle berichten waarin je getagd bent of die zijn verstuurd met een bepaalde hashtag. Als je reageert op dergelijke berichten weten de leden dat je hen waardeert.
  4. Gebruik je social media richting (potentiele) sponsoren. Jouw sponsoren profiteren ook mee van het Instragram van je vereniging. Ze bereiken daarmee meteen al jouw volgers met bijvoorbeeld een actie speciaal voor je leden. Belangrijk is dat de content relevant is voor jouw volgers.
  5. Bereik een nieuwe doelgroep. Jongere generaties maken veel gebruik van sociale media. Wil je juist deze doelgroep aan je vereniging binden? Dan is Instagram een prachtig middel.
  6. Volg andere verenigingen op Instagram. Wil je een goed voorbeeld van een vereniging die heel actief is op Instagram? Volg dan Velocity Ladies: zij maken veel gebruik van Instagram.