8 januari 2020

NTFU en Long Term NL Challenge gaan samen de uitdaging aan

NTFU en Long Term NL Challenge gaan samen de uitdaging aan

NTFU en de Long Term NL Challenge gaan samen fietsers uitdagen om nieuwe routes in Nederland te rijden. De Long Term NL Challenge is een populair initiatief dat inspireert om nieuwe routes te rijden die je op andere plekken in Nederland brengt. Via de website van de challenge én de toertochtenkalender van Fietssport kun je zien welke ‘onontdekte routes’ op jou liggen te wachten. 

De NTFU-toertochten en de challenge werken samen om nog meer fietsers te inspireren hun grenzen te verleggen. De Long Term NL Challenge daagt je uit om in alle 355 gemeenten te fietsen. De ruim 2.500 NTFU-toertochten op Fietssport.nl zijn voor veel fietsers de inspiratiebron om nieuwe uitdagingen te vinden. Initiatiefnemer van de Long Term NL Challenge, Frank van Moorsel: “Op de website van de Long Term NL Challenge is daarom de toertochtenkalender van Fietssport geïntegreerd. Fietsers kunnen op die manier toertochten bij gemeenten zoeken en andersom, dus gemeenten bij toertochten.”

Samen werken aan de road map

Naast de toertochtenkalender op Fietssport.nl, ondersteunt de NTFU de Long Term NL Challenge bij de kosten voor het operationeel houden van de website en de verdere ontwikkeling van de challenge. Frank van Moorsel bouwt en onderhoudt de website: “Samen met de NTFU en Fietssport wordt de 'road map' voor verdere ontwikkeling van de challenge ingevuld.”

Hoe werkt de Long Term NL Challenge?

Op de website van de Long Term Challenge kun je zien in welke gemeentes in Nederland je al gefietst hebt. En waar je nog heen moet om de kaart vol te krijgen.  Het is aan jezelf in welke volgorde je de gemeentes afwerkt. Upload je je ritten op Strava, dan rekent de website uit hoeveel procent van de gemeentes je gehad hebben. Bovendien zie je gelijk welke dit zijn en welke je nog mist. 

Nieuwsgierig geworden?

Lees op Fietssport.nl meer over de Long Term NL Challenge.