3 oktober 2019

Laat je toertocht zien op Bike Motion

Laat je toertocht zien op Bike Motion

De NTFU staat ook in 2020 weer op Bike Motion met een toertochtenplein. Claim je plek op het plein, vergroot de bekendheid van je toertocht onder duizenden fanatieke fietsers en doe waardevolle contacten op in de wielersport. 

Bike Motion 

Bike Motion (28 februari t/m 1 maart) is de grootste fietsbeurs van de Benelux. Bekijk, voel en test racefietsen, (e)-mountainbikes, gravelbikes, crossers en allerlei accessoires. Ook zijn er lezingen en worden reizen en toertochten gepresenteerd. 

Toertochtenplein: wat levert het op?

Op Bike Motion vind je naast de stand van de NTFU en Fietssport het toertochtenplein. Op het toertochtenplein presenteren 12 organisatoren hun tocht. Wat dat oplevert? We spraken twee organisatoren die in 2019 op het plein aanwezig waren.

"We spraken veel interessante mensen met passie voor de wielersport. Onze deelname aan Bike Motion heeft meer gebracht dan enkel de promotie van onze toertocht. En dat voor acceptabele kosten."

LWC de Paaschberg
LWC de Paaschberg uit Lochem stond er om de Witte Cross te promoten, ookwel de Strade Bianche Achterhoek. "We hebben veel leuke en interessante mensen ontmoet met passie voor de wielersport. Er heerste een ontspannen sfeer en het aanspreken van bezoekers ging makkelijk. De kosten om deel te nemen waren alleszins acceptabel. Het leverde onze vrijwilligers leuke contacten op met andere exposanten uit de fietsindustrie. Onze deelname aan Bike Motion heeft ons meer gebracht dan enkel de promotie van onze toertocht. Uit de gesprekken met bezoekers en andere toertochtorganisatoren zijn nieuwe ideeën ontstaan die we binnen de wielervereniging hebben opgepakt."

Maag Lever Darm Stichting
De Maag Lever Darm Stichting pakte het anders aan. Zij organiseren elk jaar de Zuiderzee Klassieker.  “Onze aanwezigheid op het toertochtenplein was zeer succesvol. We hadden een leuke actie met een prijsvraag. De winnaar maakte kans op een Zwift abonnement. Om mee te doen moesten deelnemers hun mailadres achter laten. Dat deden 200 bezoekers. Hen hebben wij aangeschreven om mee te doen aan onze tocht.”

Laat je tocht zien

We willen graag iedere tocht deze kans bieden. Daarom neemt de NTFU een groot deel van de kosten voor haar rekening en vragen we slechts € 195,- voor de stand. Je staat dan alle 3 de dagen op Bike Motion en hebt de mogelijkheid om duizenden sportieve fietsers en andere exposanten te spreken. Heb je niet genoeg tijd of vrijwilligers om drie dagen aanwezig te zijn? We bieden dit jaar ook de mogelijkheid om 1 dag te komen. Hiervoor vragen we een bijdrage van € 100,- per stand. 

Wat regelen wij voor je?

  • De stand | Wij zorgen dat er een stand (2x2 m) voor je klaarstaat. Dit betekent dat er een achterwand is met daarbij een balie, stroom en tapijt.
  • Promotiemiddelen | Wij zorgen voor een bedrukte achterwand, flyers (A5) tijdens Bike Motion én de rest van het seizoen, stellen onze tekstschrijver en beeldbank beschikbaar en je krijgt extra aandacht via de Fietssport-kanalen (website, Fietssport Magazine, social media en nieuwsbrief). Dit is ter waarde van € 375,-.
  • Bijdrage NTFU | Omdat we iedere tocht een kans willen bieden vragen we slechts € 195,-. De overige kosten voor het standhouderspakket neemt de NTFU op zich. Dit is ter waarde van € 425,-.
  • Communicatie met Bike Motion | We willen het je zo makkelijk mogelijk maken, daarom nemen wij zoveel mogelijk communicatie met de organisatie van de beurs voor je uit handen. 

Kom je 1 dag je toertocht promoten?

We snappen dat niet elke vereniging de tijd en vrijwilligers heeft om 3 dagen naar Bike Motion in de Jaarbeurs Utrecht te komen. Dat maakt het coördineren voor ons wel iets uitdagender, vandaar dat toertochtorganisatoren die 3 dagen komen meer voordelen krijgen. Kom je 1 dag je toertocht promoten? Dan is onze (promotie)bijdrage iets anders ingedeeld.

  • Promotiemiddelen | Wij zorgen voor een bedrukte achterwand, flyers (A5) tijdens Bike Motion én de rest van het seizoen, stellen onze tekstschrijver en beeldbank beschikbaar, maar we geven geen extra aandacht via de Fietssport-kanalen (website, Fietssport Magazine, social media en nieuwsbrief). Dit is ter waarde van € 215,-.
  • Bijdrage NTFU | Als je 1 dag aanwezig bent, vragen we een bijdrage van € 100,- per stand. NTFU neemt de overige kosten van het standhouderspakket voor deze dag op zich. Dit is ter waarde van € 110,-.

Wat moet je zelf regelen?

  • Vrijwilligers | De beurs is 3 dagen open: vrijdag 28 februari van 10:00 – 21:00 uur en zaterdag 29 februari en zondag 1 maart van 10:00 – 17:00 uur. De stand moet elke dag bemand zijn, denk aan twee á drie personen per dag.
  • Promotiemateriaal | Het ontwerp van de achterwant moet je zelf regelen, net als het ontwerp van de flyers (A5). Eventueel kunnen we je helpen met het ontwerpen van beide. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je dit bij je aanmelding laten weten. Dit zit niet bij de prijs inbegrepen en kost € 50,-. Wil je ander promotiemateriaal dan flyers? We denken graag met je mee, bijvoorbeeld over een winactie.
  • Eigen bijdrage | We vragen een vergoeding van € 195,- voor 3 dagen of € 100,- voor 1 dag.

Overzicht kosten

  3 dagen 1 dag
Bijdrage toertochtenorganisator € 195 € 100
Bijdrage NTFU € 800 € 325

 

Exposant worden op Bike Motion?

Als exposant breng je je tocht op ons toertochtenplein onder de aandacht bij duizenden sportieve fietsers en doe je waardevolle contacten op binnen de wielersport. Heb je interesse of wil je meer informatie? Laat dit dan weten aan Michelle Vaessen via mvaessen@ntfu.nl.

Aanmelden
Vermeld in je mail 1) om welke organisatie en tocht het gaat 2) of je 3 dagen of 1 dag komt en 3) of je gebruik wil maken van onze vormgever voor je achterwand en/of flyer. 

Hier vind je meer informatie over Bike Motion.