29 november 2019

Het Sportakkoord: wat kun je als vereniging doen?

Het Sportakkoord: wat kun je als vereniging doen?

In juli berichtten we je al over het Sportakkoord. Het ministerie van VWS, Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF hebben de handen ineengeslagen en het Nationaal Sportakkoord gesloten. Het Sportakkoord biedt misschien ook kansen voor jouw vereniging.

Alle provincies omarmen het Sportakkoord en ontwikkelen een regionaal sportakkoord. In elke provincie staat sport op de agenda. Het is voor verenigingen belangrijk om vroegtijdig, op lokaal niveau, aangehaakt te zijn omdat dit ook kansen biedt voor jouw vereniging. Denk daarbij aan subsidies voor het volgen van bestuurlijke of technische opleidingen. De NTFU adviseert je om met jouw vereniging ‘op de radar’ te komen.

Adviseur lokale sport

Wanneer in jouw gemeente een sportakkoord is, neem je contact op met de adviseur lokale sport. Deze adviseur bepaalt samen met de sportclubs, de gemeente en andere maatschappelijke organisaties de ambities binnen de gemeente voor het lokale sportakkoord en welke services er aangeboden gaan worden.

Vragenlijst

We zijn benieuwd of jouw club aanhaakt op het Sportakkoord, en hoe je het liefst over sportbeleid geïnformeerd wilt worden. Vul deze korte vragenlijst in zodat we jouw vereniging in de toekomst beter kunnen helpen.   

Meer informatie

Wil je weten wat de services in het sportakkoord inhouden? Lees dan deze brochure. Wil je weten wie jouw adviseur lokale sport is? Mail dan naar sportakkoord@nocnsf.nl. Vragen over de mogelijkheden die het Sportakkoord biedt? Neem contact op met de verenigingsondersteuners van de NTFU: Michelle Vaessen (mvaessen@ntfu.nl) of Martine van de Veen (mvandeveen@ntfu.nl).

Documenten