19 november 2020

Opgave tochten 2021: vóór 27 november

 

Opgave tochten 2021: vóór 27 november

Organiseren jullie in 2021 (weer) een tocht (of tochten) en wil je deze publiceren in de kalender? Doorloop dan vóór 27 november 2020 stap 1 en stap 2 van onderstaand stappenplan. Organiseer je een nieuwe tocht? Geef deze dan ook vóór 27 november aan ons door, via het stappenplan.

Wanneer evenementen weer mogen plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Maar, op een gegeven moment is het zover en dan wil je goed voorbereid zijn. Ook als je twijfelt of je tocht in 2021 door kan gaan in verband met corona, is het verstandig nu je tocht op te geven. Het is namelijk altijd mogelijk gedurende het jaar wijzigingen aan te brengen aan jullie tocht.

Uiteraard helpen we je graag om je zo goed als mogelijk voor te bereiden op een coronabestendig evenement. In dit artikel geven we alvast tips en richtlijnen om je toertocht goed voor bereiden. Ook als je je tocht al hebt opgegeven voor de toertochtenkalender 2021, zijn de tips uit dit artikel zeker in interessant om alvast door te nemen.

Stap 1: Tocht doorgeven

Geef je tocht door via Mijn Tochten. Klik op de tocht die je in 2020 georganiseerd hebt en kies voor ‘verlengen’. Alle gegevens worden automatisch meegenomen, ook de reviews op Fietssport en het keurmerk Extra Goed Geregeld. Verandert er iets ten opzichte van de editie van 2020? Dan kun je dit direct aanpassen. Organiseer je in 2021 een nieuwe tocht? Geef deze dan ook voor 27 november aan ons door via Mijn Tochten en klik op ‘toertocht toevoegen’.

Geef vóór 27 november 2020 je tochten die in 2021 plaatsvinden op

Stap 2: Route checken

De routes van 2020 worden automatisch overgenomen naar de tocht van 2021. Verandert de route? Pas hem dan aan. De route voor 2021 weet je waarschijnlijk nog niet precies, maar het is fijn als je een zo goed mogelijke indicatie kunt geven. Op deze manier hebben alle verenigingen een goed beeld wanneer waar gefietst gaat worden. Zijn er knelpunten in de route? Dan lossen jullie die onderling op. Neem contact op met de organisatie van de tocht waar overlap mee is, zodat jullie onderling afspraken kunnen maken over het aanpassen van de route, het verplaatsen van de tocht of jullie kunnen ervoor kiezen om samen te werken. Geef dit vervolgens door via Mijn Tochten. Voor bestuursleden en de leden van de toercommissie staat de kalender voor 2021 al online op Fietssport.nl/toertochten, zodat je kunt zien wanneer welke tocht plaatsvindt.

Stap 3: Check door kalendercoördinator

De kalendercoördinator checkt tussen 27 november en 2 december alle opgegeven tochten en routes. Blijkt één van jullie routes te overlappen, dan ontvang je een e-mail met de vraag om samen met de andere tochtorganisator een oplossing te zoeken. Per e-mail laat je vervolgens de kalendercoördinator weten welke afspraken jullie gemaakt hebben. Is het voor jullie allebei geen probleem om de tochten op één dag in hetzelfde gebied te organiseren, dan kun je gewoon beide tochten op die dag organiseren. Komen jullie er niet uit? Dan beslist de kalendercoördinator.

Stap 4: Kalender online

Vanaf 1 januari 2021 staat de kalender online op Fietssport.nl en NTFU.nl. De papieren kalender verschijnt vier keer, verdeeld over het jaar. Op deze manier komt jullie tocht op een relevant moment onder de aandacht bij fietsers. Je ontvangt de kalender bij Fietssport Magazine. Over de advertentiemogelijkheden in de kalender informeren we je binnenkort.

Stap 5: Wijzigen in 2021

Het is altijd mogelijk gedurende het jaar wijzigingen aan te brengen aan jullie tocht. Is jullie route bijvoorbeeld definitief? Vervang jullie conceptroute dan via Mijn Tochten.

Onze inzet voor de sport in coronatijd

Sporten is gezond en voor veel mensen een uitlaatklep. We vinden het belangrijk dat ook tijdens deze coronaperiode mensen blijven fietsen. De NTFU brengt daarom de wensen van toertochtorganisatoren, verenigingen en fietsers in bij sportkoepel NOC*NSF, dat namens de Nederlandse sport gesprekken voert met de overheid.  

Vragen? Neem gerust contact op

Heb je vragen? Neem dan contact op met Caroline Lit, via carolinelit@ntfu.nl. Ze helpt jullie graag verder.