15 juli 2019

Velocity Ladies Eindhoven is Wielervereniging van het Jaar

 

Velocity Ladies Eindhoven is Wielervereniging van het Jaar

Velocity Ladies Eindhoven is uitgeroepen tot dé Wielervereniging van het Jaar. De vereniging werd bovendien ook Gemeentewinnaar Eindhoven en Provinciewinnaar Noord-Brabant bij de verkiezing van Club van het Jaar 2019.

De NTFU reikte zondagmiddag 14 juli in wielercafé Cyklist in Eindhoven de hoofdprijs uit, een volledig verzorgde dag bij Specialized in ’s-Heerenberg. Glunderend nam de oprichtster van Velocity Ladies, Judith Vroemen, de prijs in ontvangst: “Hier zijn we echt superblij mee en bevestigt dat we op de goede weg zijn.”

Ladies first

Judith Vroemen stond vijf jaar geleden met twee andere dames aan de start van Ladies First Cycling te Maastricht. Voor de liefde en het werk verhuisde ze naar Brabant en zocht een nieuwe fietsgroep. “Behalve een wedstrijdafdeling was er in Eindhoven en omgeving geen vrouwengroep te vinden, dus plaatste ik een oproepje op Facebook.” Bij de eerste rit stonden vier enthousiaste dames klaar, wekelijks breidde het groepje verder uit. Een officiële vereniging, Velocity Ladies Nederland, werd opgericht en inmiddels staat de ledenteller op 25.

Gezellig samen fietsen

“Blijkbaar voldoen we in Eindhoven aan een behoefte voor een vrouwenvereniging”, verklaart Vroemen. “De meeste leden zijn hoogopgeleide vrouwen, die het fietsen puur als ontspanning zien. Wil je sprinten? Dan doe je dat maar in je eentje. Gezelligheid en het veilig samen fietsen staan voorop. Naarmate de groep verder groeit, zie je wel dat de niveauverschillen groter worden. Na de zomer starten we dan ook met twee groepen met verschillende snelheden.”

Blijkbaar voldoen we in Eindhoven aan een behoefte voor een vrouwenvereniging

Een eigen clubtenue is de volgende stap voor de ondernemende vrouwen van Velocity. “Het ontwerp is klaar. We moeten alleen nog een knoop doorhakken over de leverancier en dan hopen we in het najaar op pad te kunnen gaan in onze nieuwe outfit.”

Foto: Cees van Keulen