5 juli 2019

Training geven: hoe pak je dat aan?

Training geven: hoe pak je dat aan?

Steeds meer mensen vinden het leuk om binnen de club hun enthousiasme voor de wielersport over te dragen aan andere leden. Maar welke trainingen geef je en hoe pak je dat aan? Tijdens de opleiding assistent-trainer leer je hoe jij de fietstechnieken van je clubleden kunt verbeteren. Je kunt eind augustus met de opleiding starten in Holten (MTB) en Tiel (Race).

Tijdens de opleiding assistent-trainer ga je aan de slag met praktische opdrachten om balans, schakelen, het nemen van bochten en obstakels en het fietsen in een groep te trainen. Na afloop kun je met deze oefeningen een training aan je eigen club geven, toertochten of wedstrijden begeleiden en assisteren bij andere activiteiten van je vereniging. Denk bijvoorbeeld aan de Start2Bike-trainingsserie van de NTFU. 

Inschrijven

Je kunt je hier inschrijven voor de opleiding assistent-trainer in Holten (MTB) en Tiel (Race). Je kunt je tot 17 augustus aanmelden. Vragen? Neem gerust contact op via opleidingen@ntfu.nl.

Samen veilig de weg op

Wil je dat de leden het fietsen in een groep beter onder de knie krijgen? Dan kun je je ook laten opleiden tot wegkapitein. Als wegkapitein zorg je voor de veiligheid van de groep. Tijdens de opleiding tot wegkapitein leer je hoe je veilig met jouw club de weg op gaat en hoe iedereen de verkeers- en gedragsregels opvolgt. De opleiding duurt één dag en vindt plaats bij jouw vereniging, zodat je meteen met alle clubleden kunt oefenen. Wil je meer informatie over de cursus wegkapitein of wil je de cursus aanvragen? Neem dan contact op met de NTFU via opleidingen@ntfu.nl of 0318-581300.