27 mei 2019

Nieuw MTB-parcours voor jeugd bij EWV Het Oosten

 

Nieuw MTB-parcours voor jeugd bij EWV Het Oosten

De jongste leden van EWV Het Oosten rijden sinds kort over hun eigen, nieuwe MTB-parcours: 650 meter met uitdagende hindernissen. De NTFU ondersteunt dit project via het Jeugdfonds. Hiermee helpt de NTFU verenigingen die kinderen kennis willen laten maken met de wielersport.

De MTB-baan van EWV Het Oosten ligt in Enschede, direct naast het clubhuis. De vereniging heeft een actieve MTB-jeugdafdeling met 55 leden. Met de komst van het nieuwe MTB-parcours kunnen zij veilig op eigen terrein fietsen.

Kennismaken met MTB’en

Op het parcours kunnen kinderen zonder MTB-ervaring kennismaken met MTB’en en jonge MTB’ers kunnen de technieken aanleren en verbeteren. Het nieuwe parcours is ook geschikt voor het geven van MTB-clinics voor beginnende en gevorderde MTB’ers.

Uitdagende obstakels en hindernissen

Het nieuwe terrein is 7.000 vierkante meter groot en heeft een vlak terrein voor algemene oefeningen. Daarnaast is een 650 meter lang MTB-parcours aangelegd met uitdagende obstakels en hindernissen, waardoor fietsbeheersing en techniek geoefend kan worden. De voormalige opslagruimte van de vereniging is opgeknapt en uitgebreid met een overkapping om daar instructies te geven en een plek te hebben waar bijvoorbeeld ouders de training kunnen volgen. De baan en de voorzieningen zijn in eigen beheer en met behulp van veel enthousiaste vrijwilligers aangelegd.

NTFU Jeugdfonds

De NTFU ondersteunt haar verenigingen bij het structureel opzetten en/of verbeteren van aanbod richting de doelgroep jeugd. De afgelopen jaren zijn via ons Jeugdfonds meer dan 40 verenigingen ondersteund, 3 bikeparks ontwikkeld, trainers opgeleid en hebben duizenden kinderen kennisgemaakt met de wielersport. Benieuwd of jouw vereniging ook in aanmerking komt voor een bijdrage? Check dan de actuele voorwaarden. Kom je in aanmerking? Dan kun je via dit formulier een aanvraag indienen.