10 mei 2019

Promoot je toertocht met hulp van de Meesterknecht

Promoot je toertocht met hulp van de Meesterknecht

Een toertocht organiseren is stap één, maar hoe breng je ’m onder de aandacht bij zoveel mogelijk wielersporters? De NTFU geeft je net dat duwtje in de rug, door je te helpen met promotie. In januari zijn we gestart met de promotie van toertochten: meer dan 30 tochten zijn inmiddels via on- en offline hulp op weg geholpen.

Promotie via sociale media

Via de sociale media van Fietssport.nl zijn meer dan 30 tochten in de spotlights gezet. Wij richten een online campagne in waar je lokaal meer dan 6.500 potentiële deelnemers aan jouw tocht bereikt. Per campagne klikken 350 fietsers door naar jullie kalenderpagina op Fietssport.nl, bijvoorbeeld naar die van Classique d'Alphen.

“Een deel van onze doelgroep is lid van de NTFU: een extra manier om ze te bereiken” (Classique d’Alphen)

Teksten die je enthousiast maken

De kalenderpagina speelt een belangrijke rol in het enthousiasmeren van fietsers voor jouw tocht. Hier vertel je meer over het evenement en de route en deel je mooie foto’s. De NTFU stuurt een professionele tekstschrijver naar clubs, die helpt bij het vullen van de tochtpagina op Fietssport.nl. Een voorbeeld vind je hier.

“Alle reclame voor onze tocht is mee genomen: mooie actie van uit de NTFU” (TC Eibergen)

Ridelists

Ridelists op Fietssport.nl zorgen ook voor extra aandacht. Met een Ridelist worden tochten aan een bepaald thema gekoppeld, bijvoorbeeld 7x Giro-tochten in Nederland. Elke Ridelist wordt op de sociale media van Fietssport.nl uitgelicht.

“Met name de voorinschrijvingen zijn dit jaar zichtbaar gestegen” (WTC GVG)

Op maat advies met een promotieplan

NTFU-collega's gaan ook naar clubs toe voor één-op-één gesprekken. Zo krijgen bijvoorbeeld FTC Wienters, Diekirch-Valkenswaard en TWC de HerBerg op die manier op maat advies. Resultaat: extra handvatten voor de promotie van hun toertocht!

Promotiefonds

Voor organisatoren die hun tocht willen promoten en daar zélf een goed idee voor hebben, maar wel wat hulp kunnen gebruiken, stelt de NTFU een promotiefonds beschikbaar. Clubs kunnen een bedrag tot 1.000 euro aanvragen om extra promotie te maken of beleving toe te voegen aan de tocht.

Ook jouw tocht beter promoten?

Heb jij ook behoefte aan iemand die met jullie meedenkt over een goede tekst, wil je graag professionele foto’s van jullie tocht óf advies hoe je de jullie tocht (beter) kunt promoten? Neem dan contact met ons op! Mail hiervoor naar Michelle via mvaessen@ntfu.nl.