10 mei 2019

Het verschil tussen onze aansprakelijkheidsverzekeringen

Het verschil tussen onze aansprakelijkheidsverzekeringen

Als vereniging of stichting van de NTFU ben je automatisch verzekerd tegen aansprakelijkheid bij alle activiteiten die je organiseert, zoals clubritten, trainingen, clinics en tochten. Daarnaast kun je je ook als bestuurder laten verzekeren tegen aansprakelijkheid. Wat is het verschil tussen deze twee aansprakelijkheidsverzekeringen?

Aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je als vereniging of stichting bent aangesloten bij de NTFU, ben je automatisch verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid bij alle activiteiten die je organiseert in het kader van de wielersport, zoals clubritten, trainingen, clinics en tochten. Hier betaal je niets extra’s voor!

Een voorbeeld: tijdens jullie toertocht valt een dranghek tegen een auto van een derde en de eigenaar van de auto stelt de organisatie aansprakelijk. In zo’n geval kun je gebruikmaken van de aansprakelijkheidsverzekering.

Lees meer over de aansprakelijkheidsverzekering.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Dan is er ook een aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders. In verband met je toezichthoudende taak kun je namelijk persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Als bestuurdlid word je dan op je privévermogen aangesproken voor fouten en/of nalatigheden. Zelfs fouten en/of nalatigheden van medebestuurders kunnen inbreuk maken op je privévermogen. Voor jou en je medebestuurders is het dan een veilig idee dat je door deze verzekering niet met je privévermogen aansprakelijk bent. Je kunt als bestuur de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten via de NTFU en dit kost je €91 per jaar.

Meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en een aanmeldformulier vind je hier.

Vragen

Heb je vragen over de aansprakelijkheidsverzekering of over onze andere verzekeringen? Meld je dan aan voor de workshop 'Verzekeringen en aansprakelijkheid'. Of bel met Karsten Tuitert: 0318-581300.