22 november 2019

Op de racefiets van Auschwitz naar Westerbork

Op de racefiets van Auschwitz naar Westerbork

In april/mei 2020 rijden fietsers uit Nederland en Duitsland 1.250 km om 75 jaar Vrede en Vrijheid te herdenken. De tocht start met 75 studenten in Auschwitz en gaat via Bergen-Belsen (waar 2020 wielersporters aansluiten) naar Kamp Westerbork. NTFU ondersteunt de stichting sportinhoudelijk, verzekeringstechnisch en communicatief.

De Stichting Terug naar Westerbork levert in 2020 een internationale bijdrage aan de aandacht voor 75 jaar vrede en vrijheid in Nederland en Duitsland. Voor wielersporters uit Nederland en Duitsland organiseert de stichting een educatieve fietstocht langs de voormalige spoorlijn van Auschwitz naar Westerbork.

Educatieve fietstocht

Een groep van 75 studenten start op 22 april 2020 in Auschwitz en fietst naar Bergen-Belsen. Daar sluit een groep van 2020 fietsers aan. Samen rijden beide groepen een tocht van bijna 300 kilometer naar Kamp Westerbork, waar de deelnemers op 4 mei arriveren. De totale afstand bedraagt 1.250 kilometer: onderweg bezoeken de deelnemers historische locaties zoals Auschwitz, Sobibor, Potsdam en Birkenau.

Schrijf je in

Ben jij een ervaren toerfietser en is 125-150 kilometer per dag fietsen voor jou geen probleem? Heb je een goede gezondheid en ben je gemotiveerd om mee te doen aan dit bijzondere internationale vredesproject? Dan is dit wat voor jou.

Meer informatie en inschrijven: www.terugnaarwesterbork.eu/inschrijven/