5 mei 2019

Op de racefiets van Auschwitz naar Westerbork

Op de racefiets van Auschwitz naar Westerbork

In april/mei 2020 fietsen studenten uit Nederland en Duitsland 1.250 km om 75 jaar Vrede en Vrijheid te herdenken. De tocht start met 75 deelnemers in Auschwitz en gaat via Bergen-Belsen (waar 2020 studenten aansluiten) naar Kamp Westerbork. Onderweg bezoeken de studenten verschillende historische locaties zoals Auschwitz, Sobibor en Potsdam.

De Stichting Terug naar Westerbork wil in 2020 een internationale bijdrage leveren aan de aandacht voor 75 jaar vrede en vrijheid in Nederland en Duitsland. Speciaal voor studenten uit Nederland en Duitsland organiseert de stichting daarom een educatieve fietstocht langs de voormalige spoorlijn van Auschwitz naar Westerbork. NTFU ondersteunt de stichting sportinhoudelijk, verzekeringstechnisch en communicatief.

Educatieve fietstocht

Een groep van 75 studenten start op 22 april 2020 in Auschwitz, fietst naar Bergen-Belsen (waar 2020 studenten aansluiten) en arriveert op 4 mei in Kamp Westerbork. De totale afstand bedraagt 1.250 kilometer: onderweg worden er historische locaties bezocht zoals Auschwitz, Sobibor en Birkenau.

Schrijf je in

Ben je hbo-student Pabo/Lerarenopleiding/Geschiedenis of mbo-student (alle studierichtingen) en minstens 18 jaar op het moment dat de tocht start? Beschik je over een racefiets die in goede staat is? Ben jij een ervaren toerfietser en is 125-150 kilometer per dag fietsen voor jou geen probleem? Heb je een goede gezondheid en ben je gemotiveerd om mee te doen aan dit bijzondere internationale vredesproject? Dan is dit wat voor jou.

Meer informatie en inschrijven: www.terugnaarwesterbork.eu/inschrijven/