1 mei 2019

Rondje IJsselmeer kan dit seizoen tóch

Rondje IJsselmeer kan dit seizoen tóch

De NTFU heeft aan Rijkswaterstaat data voorgesteld waarop de Afsluitdijk het beste opengesteld kan worden voor fietsers. Dit is o.a. rond de langste dag van het jaar en tijdens de IJsselmeer Challenge. Rijkswaterstaat laat zo spoedig mogelijk weten wat de exacte data zullen zijn. UPDATE: de data zijn bekend! Op zondag 23 juni, 21 juli, 4 augustus en 18 augustus kan er een rondje IJsselmeer gefietst worden!

Minister Van Nieuwenhuizen gaf eerder in een brief aan dat het fietspad deze zomer op vier zondagen opengesteld kan worden. De NTFU sprak daarom op woensdag 1 mei samen met de Fietsersbond, het Landelijk Fietsplatform en Wandelnet opnieuw met Rijkswaterstaat over de driejarige afsluiting van het fietspad op de Afsluitdijk. 

Aanbod Rijkswaterstaat onvoldoende

De NTFU is uiteraard blij met dit tastbare resultaat. Onaangenaam was de mededeling dat openstelling in 2020 en 2021 hoogstwaarschijnlijk onmogelijk is. Wij hebben duidelijk gemaakt dit niet acceptabel te vinden en erop aangedrongen in november in gesprek te gaan over de openstelling in 2020 en 2021.

Binnenkort: samen over de Afsluitdijk!

We maken de exacte data van de openstelling zo snel mogelijk bekend en roepen alle wielrenners op dan te komen fietsen op de Afsluitdijk. Zo maken we met elkaar duidelijk dat de openstelling belangrijk is, ook in 2020 en 2021. UPDATE: op zondag 23 juni, 21 juli, 4 augustus en 18 augustus kun je een rondje IJsselmeer fietsen! Zien we jou op één van deze zondagen op de Afsluitdijk?