Fietsschadeverzekering

Carbonmodule

Carbonmodule

Standaard ben je bij ons met de fietsverzekering verzekerd voor schade aan je fiets tot maximaal € 1.000,-. Is je fiets, inclusief (vernieuwde) onderdelen meer waard dan kun je onze verzekering ophogen tot maximaal € 10.000,-. Als je fiets carbononderdelen bevat dan kun je bovendien de carbonmodule afsluiten. We leggen je graag uit wat de carbonmodule precies inhoudt.

Scan van je fiets

Fiets je op een carbonfiets dan kun je de unieke carbonmodule afsluiten. Als je met je carbonfiets valt wordt er een scan van je fiets gemaakt. Blijkt er een breuk in te zitten, dan vergoeden we een nieuw frame, wielen en/of stuur. Sluit je de carbonmodule niet af, dan vergoeden we alleen de herstelkosten.

Wanneer ontvang ik een nieuw frame, wielen of stuur bij de carbonmodule?

  • Zit er een breuk in het carbon en is je fiets maximaal 3 jaar oud? Dan ontvang je gratis een nieuw frame, wielen en/of stuur.
  • Is je fiets ouder dan 3 jaar? Dan vergoeden we bij een breuk de waarde vermindert met 1% per maand vanaf aankoopdatum.
  • Heb je geen breuk maar is er wel herstel nodig? In dat geval vergoeden wij de herstelkosten. Ook in dit geval geldt dat de waarde van je fiets met 1% per maand vermindert.

Let op: kies je voor de carbonmodule? Verzeker je fiets dan voor de volle waarde. Bij onderverzekering wordt naar rato uitgekeerd.

Bekijk hier de tarieven van de carbonmodule.

Wil jij de carbonmodule afsluiten? Word dan lid, je kunt dan direct de carbonmodule aanvragen.