Aanmelden evenement

Meldpunt

Meldpunt gevaarlijke situaties

Je herkent het vast wel: je bent met je vereniging op pad en je komt onderweg over een fietspad met een slecht wegdek. Een gevaarlijke situatie voor jullie groep. Wist je dat je dit soort gevaarlijke punten eenvoudig kunt doorgeven via de Fietserbond? Zij geven jouw melding vervolgens door aan de desbetreffende gemeente, die dankzij jouw melding actie kan ondernemen.

Hoe werkt het?

Ga naar deze website en meld het probleem. Onthoud uiteraard goed waar precies het gevaarlijke punt is. Je kunt een foto uploaden, dus maak als het kan onderweg een foto van de situatie, dan heeft de gemeente direct een goed beeld.

Welke meldingen kan ik allemaal maken?

Uiteraard kun je alle punten die jij als gevaarlijk ziet melden, denk bijvoorbeeld aan een slecht wegdek, onhandig geplaatste paaltjes, gevaarlijke kruisingen et cetera. Het is ook mogelijk om een idee door te geven, dit is wanneer er niet direct een gevaarlijke situatie is, maar je wel een idee hebt hoe de situatie beter kan. Ook deze ideeën worden doorgestuurd naar de gemeente.

Hoe weet ik of er iets met de melding wordt gedaan?

Nadat je jouw melding hebt doorgeven ontvang je een e-mail. Als de gemeente het probleem dat je hebt gemeld heeft opgelost, verandert de rode punaise die op de kaart staat in een groene vlag. Ook hier ontvang je per e-mail bericht van.