Ledenservice

Support

Veelgestelde vragen van bestuurders

De statuten vormen een officieel document. De leden moeten dit goedkeuren, bijvoorbeeld tijdens de ALV. Je beschrijft in de statuten onder andere het vestigingsadres van de vereniging of stichting, de namen van bestuursleden, hoe je omgaat met een eventueel financieel overschot en de rechten en plichten van jouw vereniging of stichting, bijvoorbeeld naar de leden toe. Bekijk hier voorbeeldstatuten.
Het huishoudelijk reglement beschrijft de regels over de dagelijkse gang van zaken. Het is praktischer dan statuten, maar het mag niet in strijd zijn met elkaar. Ook deze huisregels laat je goedkeuren door de leden. Je zet er bijvoorbeeld in hoe je de bezetting in de kantine regelt, wat de kledingrichtlijnen zijn of hoe je omgaat met materiaalgebruik. Bekijk hier een voorbeeld van een huishoudelijk reglement
Het opleiden van wegkapiteins kun je als vereniging zelf organiseren. De opleiding duurt één dag, vindt plaats bij jouw vereniging en wordt gegeven aan minimaal 10 en maximaal 14 personen. Het is mogelijk om deze opleiding met meerdere clubs uit de regio te organiseren. Meer informatie vind je op deze pagina.
Bij een 25, 50 en 75 jarig jubileum hebben wij een cadeautje voor jullie vereniging. Stel ons op de hoogte van jullie jubileum door een e-mail te sturen aan mvandeveen@ntfu.nl.
Zorg dat je voor 31 december de leden hebt opgezegd die het jaar daarop geen lid meer willen zijn. Opzeggingen kun je op deze website doorgeven via de ledenlijst.
Het opzeggen van het lidmaatschap van je vereniging of stichting kan door een e-mail te sturen aan info@ntfu.nl. Geef hierbij aan wat de reden is waarom jullie je lidmaatschap opzeggen.