Ledenservice

Support

Veelgestelde vragen van fietsers

Je kunt je ledenpas online aanmaken via jouw PLUS-account op Fietssport.nl. Heb je nog geen account? Maak dan een basisaccount aan op Fietssport.nl (klik rechtsboven op registreer en voer je gegevens in). Er wordt gevraagd of je NTFU-lid bent, koppel hier je lidnummer. Je hebt nu het PLUS-account, wat gratis is voor NTFU-leden. Onder Mijn gegevens vind je jouw Scan & Go-barcode, deze kun je vanaf je mobiel bij een tocht laten scannen.
De Scan & Go-barcode – dé reden waarom je een ledenpas hebt – vind je online in je Fietssport PLUS-account. Wil je toch liever een plastic pas? Dan kun je deze op Fietssport.nl/nieuwepas aanvragen. Het maken en opsturen van de ledenpas kost € 5,-.
Je kunt zelf je Extra Dekking verhogen via je Fietssport PLUS-account onder Mijn producten. Dit gaat direct in. Het bedrag dat je bij moet betalen wordt verrekend. Wil je de Extra Dekking verlagen? Dat is in het lopende jaar helaas niet mogelijk. Wel kan dit voor het nieuwe jaar. Let op dat je dit dan vóór 31 december doorgeeft via Fietssport.nl.
Je wijzigt je bankrekeningnummer eenvoudig via je Fietssport PLUS-account.
Ben je individueel lid bij de NTFU? Zeg dan vóór 31 december op via Fietssport.nl. Ben je aangesloten bij een club? Dan beëindig je je lidmaatschap bij de secretaris van de vereniging. Bij het beëindigen van je lidmaatschap worden ook de aanvullende producten die je hebt afgesloten bij de NTFU stopgezet, zoals je aanvullende fietsverzekering. Wil je dit niet? Sluit dan het individuele lidmaatschap af.
Ons lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december. Als je gedurende het jaar lid wordt, betaal je het volledige jaarlidmaatschap. Vanaf september kun je het XL-lidmaatschap afsluiten. Je betaalt dan de contributie voor één jaar en vier maanden. Het lidmaatschap (inclusief de verzekering) gaat in op de datum van afsluiten en loopt tot en met 31 december van het volgende jaar.
Zeker, dat is geen probleem! Het Fietssport Magazine ontvang je dan digitaal. Nadat je jouw inloggegevens hebt gekregen, kun je Fietssport Magazine online lezen. We sturen je een berichtje als het nieuwe magazine voor je klaarstaat. Ook onze fietsverzekering is in heel Europa geldig, dus ook in het buitenland kun je met vertrouwen op de fiets stappen. Mocht je een keer schade hebben dan moet dit wel in Nederland afgehandeld worden omdat mogelijk een expert wordt ingeschakeld.

 

Veelgestelde vragen over de verzekering

Het is natuurlijk heel vervelend wanneer je betrokken raakt bij een ongeval. Dan is het prettig dat je weet wat te doen, zodat de afhandeling van de verzekering zo spoedig mogelijk kan verlopen. Op deze pagina lees je precies hoe je een schadeclaim indient.
Nee, het premiebedrag is vastgesteld voor één jaar. Voor een gedeelte van het jaar betaal je dus evenveel als voor een heel jaar.
Als je schade krijgt aan persoonlijke eigendommen als gevolg van een ongeval tijdens het toerfietsen, zijn die persoonlijke eigendommen verzekerd tot een maximum van € 350,-. Je kunt bijvoorbeeld denken aan je kleding, helm en mobiele telefoon.
Nee, diefstal valt niet onder de fietsverzekering. Dit is ook niet apart te verzekeren bij de NTFU.
Ja, ook wanneer je alleen aan het toerfietsen bent, ben je verzekerd.
Nee, onze verzekering is persoonsgebonden, niet fietsgebonden. Het maakt dus niet op welke fiets je rijdt.
Als je de carbonmodule hebt afgesloten en er is sprake van een breuk in het frame, wiel(en) of stuur, dan bestaat er recht op vergoeding van de kosten van een nieuw frame. Als je de carbonmodule niet hebt dan wordt de schade vastgesteld op basis van herstelkosten. Er bestaat in dat geval geen recht op vergoeding van een nieuw frame indien de schade herstelbaar is.
Als de schade onderdelen betreft die vervangen kunnen worden, wordt de dagwaarde van de onderdelen bepaald en wordt dat bedrag uitgekeerd.
De dagwaarde wordt bepaald door van de nieuwprijs 1% per maand af te trekken, met een maximum van 72%. Wanneer je nieuwe onderdelen voor je fiets koopt, bewaar de bonnetjes dan goed. Met de aankoopbon kun je de datum van aanschaf aantonen.
Het eigen risico bedraagt € 100,- per gebeurtenis.
Nee, onder de dekking van de fietsverzekering valt schade aan je fiets, kleding en accessoires die ontstaan is tijdens het toerfietsen in Europa. Schade die ontstaat tijdens het transport naar je vakantieadres kun je verzekeren via onze reisverzekering . Met behulp van deze verzekering en de aanvullende fietsdekking is schade én diefstal tijdens transport goed geregeld.
Ja, mits je binnen Europa blijft dekt de NTFU Fietsverzekering schade aan je fiets, kleding en accessoires die je oploopt tijdens het beoefenen van de fietssport. Vervoer je je fiets op de fietstrailer van je vereniging, dan is schade ontstaan door een ongeval met die trailer ook verzekerd.