Verzekeringen voor clubs

Aansprakelijkheid clubs

Aansprakelijkheidsverzekering

Als vereniging of stichting van de NTFU ben je automatisch verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid bij alle activiteiten die je organiseert in het kader van de wielersport, zoals clubritten, trainingen, clinics en tochten.

Stel: tijdens jullie toertocht valt een hek tegen een auto van een derde en de eigenaar van de auto stelt de organisatie aansprakelijk. In zo’n geval kun je gebruik maken van de aansprakelijkheidsverzekering. Per aanspraak ben je tot €2.500.000,- verzekerd, het eigen risico is €50,- per gebeurtenis.

Gehuurde materialen

Ook wanneer er schade ontstaat aan onroerende zaken die je leent, huurt of in bewaring hebt (bijvoorbeeld een gehuurde tent) kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering. Wel gelden hiervoor aparte tarieven, dit noemen we de opzichtclausule. Voor deze zaken ben je verzekerd tot een maximum bedrag van €25.000,- per aanspraak, het eigen risico bedraagt in dit geval €500,-.

Wat is een tocht?

Onder een tocht verstaan we recreatieve wielersportevenementen, hier vallen ook evenementen onder die een snelheids- of wedstrijdelement in zich hebben. In dat geval moet je je uiteraard wel houden aan de wegenverkeerswet (artikel 10) en een vergunning hebben van de wegbeheerder.

Gaat jouw tocht deels/geheel over Duitse wegen? Dan ben je als NTFU-organisatie automatisch verzekerd voor aparte aansprakelijkheidsvoorwaarden die de Duitse overheid stelt. Om jouw tocht (deels) in Duitsland te laten plaatsvinden, heb je een vergunning nodig: bij de aanvraag moet je aantonen dat je deze aparte verzekering hebt.

Schade melden?

Wil je schade indienen? Dat kan via het schadeformulier dat je hieronder vindt. Stuur het ingevulde formulier vervolgens op naar info@meijers.nl.

Documenten