Clubs

Verenigingsfonds

NTFU Verenigingsfonds

Het verenigingsfonds is bedoeld om onze verenigingen te helpen bij het structureel opzetten en/of verbeteren van haar aanbod. We bekijken per jaar op welk gebied onze verenigingen ondersteuningswensen hebben en waar zij subsidie op kunnen aanvragen. 

Waar kun je het verenigingsfonds voor aanvragen?

Voor 2020 kun je een aanvraag doen voor:

  • Jeugd | Denk aan: opleiden van jeugdtrainers, aanschaffen van leenfietsen en ontwikkelen van de trainingsaccommodatie.
  • Promotie van jullie toertocht | Denk aan: aanschaffen van promotiemateriaal, social-media-campagnes maken en zaken waarmee je de beleving van je tocht vergroot.
  • Ledenbehoud en ledenwerving | Denk aan: het aanstellen van fietsmaatjes om nieuwe leden welkom te heten, trainers voor een startgroep, een welkomstavond en een goede ledenwervingscampagne.

De NTFU stelt jaarlijks € 30.000 beschikbaar voor verenigingen om op deze onderwerpen een aanvraag te doen. Vier maal per jaar beoordelen wij de binnengekomen aanvragen en bekijken we welke aanvragen wij (gedeeltelijk) uitkeren. Voor de vierde ronde moet jouw aanvraag op 1 november binnen zijn. Uiterlijk 13 november hoor je of je aanvraag positief beoordeeld is.

Wie kan een aanvraag indienen?

Bij de NTFU aangesloten verenigingen die een structureel plan hebben, kunnen een aanvraag indienen. Per jaar mag er één plan ingediend worden. De aanvrager heeft toestemming van zijn/haar verenigingsbestuur om de aanvraag in te dienen.

Aanvraagvoorwaarden verenigingsfonds

Om als vereniging in aanmerking te komen, moet je aan een aantal aanvraagvoorwaarden voldoen. Het plan moet een structurele bijdrage leveren aan jouw vereniging en moet goed onderbouwd zijn. Wanneer je in een opvolgend jaar opnieuw een aanvraag doet, moet dit voor iets heel nieuws zijn of moet het een duidelijk vervolg of verbeterslag zijn op je eerdere aanvraag.

Heeft jouw vereniging een goed idee? Check de actuele voorwaarden en bekijk of jouw vereniging in aanmerking komt voor een bijdrage uit ons verenigingsfonds. Vul vervolgens onderstaand formulier volledig in en stuur het voor de volgende aanleverdatum in. 

Periode Uiterste aanvraagdatum Toekenning uiterlijk bekend op
Periode 1 1 maart 2020 13 maart 2020
Periode 2 1 mei 2020 15 mei 2020
Periode 3 1 juli 2020 10 juli 2020
Periode 4 1 november 2020 13 november 2020

 

 

 

 

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op met Martine van de Veen of bel 0318-581300.


Verenigingsfonds aanvragen

Je moet ingelogd zijn om het verenigingsfond aan te vragen.