Trainersopleidingen

Wielertrainer

Wielertrainer

Vind jij het leuk om training te geven op je vereniging? Wil jij de technische vaardigheden van jullie leden aanscherpen en hun conditie verbeteren? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Als Wielertrainer zet je je niet alleen in voor persoonlijke doelen, maar hou je ook de verenigingsdoelen in de gaten. Je werkt in opdracht van het bestuur van je club en legt verantwoording af aan de commissie of functionaris die daartoe is aangewezen. Bovendien stuur je binnen jouw vereniging ook de actieve assistent-trainers, wegkapiteins, MTB-begeleiders en jeugdbegeleiders aan.

De opleiding

Tijdens de opleiding ga je vooral aan de slag met het uitvoeren van opdrachten bij jouw vereniging. Je behaalt de opleiding door vier proeven van bekwaamheid met een voldoende af te sluiten.

  • Geven van training
  • Coachen bij wielersportevenementen
  • (Organiseren van activiteiten)
  • Aansturen van kader

De proeven van bekwaamheid lever je aan in een digitaal portfolio. Daarnaast wordt het onderdeel 'geven van trainingen' ook beoordeeld in de praktijk. Je geeft dan in het bijzijn van een beoordelaar training aan 10 renners van je vereniging. Jij kiest zelf in welke discipline je actief wilt zijn.

Voorwaarden voor deelname

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je bent lid van de NTFU of KNWU
  • Je hebt een praktijkbegeleider via je club die jou wil begeleiden tijdens je opleiding
  • Je hebt een goedgekeurde praktijksituatie, dit betekent dat je op jouw club onder begeleiding van je praktijkbegeleider aan een groep renners trainingen mag verzorgen.

Programma

Aan de hand van een intakegesprek met jou, je praktijkbegeleider en een docent van de opleiding wordt bepaald of je wordt toegelaten. Het programma bestaat uit 22 dagdelen in het weekend of (soms) de avond. De opleiding tot Wielertrainer is ingeschaald in niveau 3 volgens Kwalificatiestructuur Sport (KSS) van NOC*NSF.

Op dit moment hebben we geen opleiding gepland staan. Heb je interesse om deze opleiding te volgen? Laat dit dan weten via opleidingen@ntfu.nl of 0318-581300.

Kosten

Leden van een NTFU-vereniging betalen €780,- voor de opleiding. Geen lid? Dan betaal je €1320,-. Een herkansing kost €100,- per Proeve van Bekwaamheid.

Tip: soms draagt een gemeente bij aan de kosten voor een vrijwilligersopleiding, vraag dit dus zeker even na bij jouw gemeente.

Bijscholingen

Als je je diploma behaald hebt, is deze 4 jaar geldig. Vervolgens moet je 12 licentiepunten per 4 jaar halen om je licentie te behouden. Deze licentiepunten kun je halen door bijscholingen te volgen.

Vragen

Wil je deze opleiding graag volgen? Schrijf je dan in voor de interesselijst, dan ontvang je een e-mail zodra we deze opleiding aanbieden. Heb je vragen? Neem dan contact op met de NTFU via opleidingen@ntfu.nl of 0318-581300.

Documenten

 

Aanmelden voor een opleiding

Er zijn op dit moment geen opleidingen.