Trainersopleidingen

Assistent-trainer

Assistent-trainer

Wil jij je enthousiasme voor de wielersport overdragen aan andere leden van je club? Lijkt het je leuk om training te geven? Of om wedstrijden en toertochten te begeleiden? Dan is de opleiding assistent-trainer wellicht iets voor jou!

De opleiding

Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten leer je trainingen geven, wedstrijden en toertochten begeleiden en assisteren bij overige activiteiten rondom de vereniging, zoals ledenwerving. Je behaalt de opleiding door drie proeven van bekwaamheid met een voldoende af te sluiten. De proeve van bekwaamheid zijn:

  • Geven van trainingen (een training die jij geeft wordt beoordeeld)
  • Begeleiden bij wielersportevenementen (beoordeling op basis van je portfolio)
  • Assisteren bij wieleractiviteiten (beoordeling op basis van je portfolio)

De opleiding tot Assistent-trainer is ingeschaald in niveau 2 volgens Kwalificatiestructuur Sport (KSS) van NOC*NSF.

Voorwaarden voor deelname

  • Je bent minimaal 16 jaar
  • Je hebt een praktijkbegeleider via je club die jou wil begeleiden tijdens jouw opleiding
  • Je hebt een goedgekeurde praktijksituatie, dit betekent dat je op jouw vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider aan een groep renners trainingen mag verzorgen.
  • Je hebt tijdens de opleiding een trainingsgroep waar je training aan kan verzorgen

Programma

Als eerste vindt een intakegesprek plaats, aan de hand hiervan wordt bepaald of je wordt toegelaten tot de opleiding. Vervolgens zijn er 4 opleidingsdagen. In de ochtend ga je aan de slag met de theorie, ’s middags is het praktijkgedeelte. Na de opleidingsdagen wordt het praktijkexamen afgenomen.

Kosten

Leden van een NTFU-vereniging betalen €350,- voor de opleiding. Geen lid? Dan betaal je €550,-. Een herkansing kost €100,- per Proeve van Bekwaamheid.

Tip: soms draagt een gemeente bij aan de kosten voor een vrijwilligersopleiding, vraag dit dus zeker even na bij jouw gemeente.

Bijscholingen

Als je je diploma behaald hebt, is deze 4 jaar geldig. Vervolgens moet je 8 licentiepunten per 4 jaar halen om je licentie te behouden. Deze licentiepunten kun je halen door bijscholingen te volgen.

Inschrijven

Meerdere keren per jaar organiseren we de opleiding tot Assistent-wielertrainer. Heb je interesse in de opleiding? Kijk dan hieronder naar het aanbod. Zit er niets voor je tussen? Schrijf je dan in voor de interesselijst, zodra we een opleiding bij jou in de buurt organiseren dan ontvang je hierover een e-mail.

Vragen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met de NTFU via opleidingen@ntfu.nl of 0318-581300.

Documenten

 

Aanmelden voor een opleiding

Er zijn op dit moment geen opleidingen.