Bestuurlijke opleidingen

Ledenwerving

Een warm welkom op de club

Valt het jou ook op dat de laatste maanden steeds meer mensen op de fiets zijn gestapt? Dit zijn fietsers die misschien op zoek zijn naar een vereniging bij hen in de buurt. Voor jouw vereniging is dit dé kans nieuwe leden aan je te binden. In de training ‘Een warm welkom op jouw club’ zet je in 4 stappen jullie plannen voor ledenwerving om in concrete acties.

In 4 stappen grip op ledenwerving

Op 7 september starten we met de training ‘Een warm welkom op jouw club in 4 stappen’. Gedurende vier weken nemen we je stap voor stap mee om meer grip te krijgen op ledenwerving en ledenbehoud. De training eindigt op 28 september 2020.

Dit kun je verwachten

Elke week ontvang je per mail een instructievideo. Daarin helpen we je om jouw plannen voor ledenwerving en ledenbehoud stap voor stap om te zetten in concrete acties.

Je gaat aan de slag met

  • Les 1: Duidelijk focussen op wie je je wil richten en de juiste randvoorwaarden binnen je vereniging creëren.
  • Les 2: Potentiële leden daadwerkelijk bereiken met de juiste communicatiekanalen en een gerichte boodschap.
  • Les 3: Manieren om nieuwe leden te ontvangen en te begeleiden op de vereniging.
  • Les 4: Kritisch naar het totaalplan kijken: wat gaat goed, wat kan er beter, hoe houd je nieuwe leden betrokken ná de eerste kennismaking?

Jouw persoonlijke vraagbaak

De verenigingsondersteuners van de NTFU - Martine van de Veen en Michelle Vaessen - staan tijdens deze 4 weken voor je klaar om jouw opdrachten van feedback te voorzien en je vragen te beantwoorden. Geen lange training, maar gewoon 4 concrete stappen die jullie als vereniging weer verder op weg helpt.

Aanmelden voor de workshop

Je moet ingelogd zijn om je te kunnen aanmelden