Clubs

Alle thema's

Jeugd

De jeugd aan het wielrenner en mountainbiken krijgen is natuurlijk erg leuk, bovendien geeft het een jonge en frisse sfeer aan je vereniging. Ben jij hier ook mee bezig? Wellicht heb je dan iets aan deze tips.

Lees meer

Beleid

Minder lange bestuursvergaderingen en meer betrokken vrijwilligers, spreekt dat je aan? Denk dan eens na over de toekomst van jullie club! Wat is jullie stip op de horizon en welke speerpunten horen daarbij? Ontdek hier hoe je dit kunt aanpakken.

Lees meer

Communicatie

Zonder communicatie zou je vereniging niet bestaan, want hoe werf je anders je nieuwe leden? En hoe hebben leden dan contact met elkaar? Ontdek hier hoe je de communicatie binnen je club goed regelt en hoe je met de pers omgaat.

Lees meer

Ledenbehoud

Je wilt graag je ledental op peil houden. Dan kun je denken aan ledenwerving als oplossing, maar clubs die niet in staat zijn leden te behouden, zien het positieve resultaat van ledenwerving snel in rook opgaan. Gelukkig kun je zelf veel doen om leden te behouden. Ontdek het hier!

Lees meer

Ledenwerving

Je herkent ’t vast wel: je vereniging wil nieuwe leden werven en daarvoor organiseer je in je enthousiasme allerlei originele PR-acties. Maar heb je goed nagedacht wie je eigenlijk wil bereiken met deze acties? En met welke woorden en beelden je deze persoon kunt bereiken, enthousiasmeren en overtuigen?

Lees meer

Vrijwilligers

Het werven van vrijwilligers wordt soms als lastig gezien. Maar als je in beeld hebt waar leden goed in zijn en voor welke taak je ze kunt enthousiasmeren, wordt het werven van vrijwilligers een stuk eenvoudiger. Ontdek 't hier!

Lees meer

Sfeer binnen je club

“Doe normaal joh!” Dat hoor je waarschijnlijk regelmatig iemand roepen. Maar wat vinden jullie binnen de vereniging eigenlijk normaal? En ook interessant: wat vinden jullie níet normaal en hoe ga je hier mee om?

Lees meer

Mountainbike

Nederland telt ruim 330.000 mountainbikers, meer dan 180 officiële MTB-routes en ongeveer 2.750 vrijwilligers die samen meer dan 105.500 uur per jaar aan deze routes werken. De NTFU behartigt de belangen van mountainbikers en helpt je graag op weg als het gaat om routes aanleggen, onderhouden of andere vragen rondom mountainbiken.

Lees meer

Veiligheid

Vaak wordt veiligheid gezien als een vervelend, zwaar thema. Een ‘ver-van-m’n-bed-show’. Maar dat hoeft het niet te zijn! Iedere wielrenner heeft tenslotte met veiligheid te maken. Maak het thema dus in ieder geval concreter door er over in gesprek te gaan met je leden. Ontdek hier welke thema's je in zo'n gesprek kunt aanstippen.

Lees meer