Onze inzet

Alliantie samen fietsen

Alliantie Samen Fietsen

Met het stijgen van de temperatuur in het voorjaar maken we met veel plezier weer meer kilometers. De verscheidenheid aan gebruikers (racefietsers, e-bikers, gezinnen, scholieren) maakt het op sommige locaties en tijdstippen wel steeds drukker op het fietspad. Houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte, dan houden we het fietsplezier voor iedereen even groot!

Dat het steeds drukker en gevaarlijker wordt op het fietspad lezen we elk voorjaar in de diverse media. Maar, zo’n driekwart van de recreatieve fietsers ergert zich helemaal niet aan de drukte op het fietspad én geven ons fietsland een ruim voldoende, een 7,9, wijst ANWB-onderzoek uit. De NTFU vindt de tijd rijp voor een nieuwe mindset en heeft daarvoor de handen in één geslagen met vijf andere partijen: de Alliantie Samen Fietsen.

Wie doet er mee?

In het najaar van 2017 is de Alliantie Samen Fietsen tot stand gekomen met als doel gevaarlijke situaties op de fietspaden zoveel mogelijk te voorkomen. De Alliantie bestaat uit partijen die één of meerdere gebruikersgroepen van het fietspad vertegenwoordigen en/of zich bezighouden met de veiligheid van recreatieve fietsers: NTFU, ANWB, Fietsersbond, KNWU, Landelijk Fietsplatform en VeiligheidNL.

Wat doet de Alliantie? 

Het goede voorbeeld geven. Met positieve, praktische en concrete initiatieven willen wij via onze ambassadeurs vertellen wat je kunt doen om drukte en gevaarlijke situaties op het fietspad te voorkomen. Meer informatie vind je op alliantiesamenfietsen.nl.