Belangenbehartiging

Onze inzet

Mountainbikeroutes

Midden in de natuur genieten. Je kop leeg fietsen. Weg uit de dagelijkse sleur. Voor veel mensen is mountainbiken het ultieme gevoel van vrijheid. Dat betekent niet dat er geen (ongeschreven) regels zijn. Ga je een rondje in het bos fietsen? Houd je dan aan de volgende regels.

Lees meer

De Echte Wielrenner

'De Echte Wielrenner laat van zich horen' is de campagne van de NTFU om de (sociale) veiligheid van wielrenners te verbeteren. Enerzijds zetten we in op het gedrag van de fietsers zelf, anderzijds proberen we medeweggebruikers te informeren hoe te handelen als ze wielrenners tegenkomen op het fietspad of op de weg.
 

Lees meer

Buitencode voor sporters in de natuur

Nederlanders trekken graag de natuur in en komen elkaar steeds vaker tegen als ze aan het sporten of bewegen zijn in het bos. Dat geeft soms wrijving tussen bezoekers, want niet iedereen heeft begrip voor de beleving van een ander. Samen met collega-buitensportbonden en natuurorganisaties heeft de NTFU een campagne ontwikkeld.

Lees meer

Alliantie Samen Fietsen

Met het stijgen van de temperatuur in het voorjaar maken we met veel plezier weer meer kilometers. De verscheidenheid aan gebruikers (racefietsers, e-bikers, gezinnen, scholieren) maakt het op sommige locaties en tijdstippen wel steeds drukker op het fietspad. De NTFU vindt de tijd rijp voor een nieuwe mindset en heeft daarvoor de handen in één geslagen met vijf andere partijen: de Alliantie Samen Fietsen.

Lees meer