NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Verenigingen » Technische opleidingen » MTB begeleider   |  Inloggen

MTB begeleider
 
Wat is een MTB begeleider?
De belangrijkste taak is om groepen op een plezierige en veilige manier te begeleiden. Idealiter wordt de MTB begeleider daarin gestuurd door het beleid van de vereniging en onder begeleiding van een hoger gekwalificeerde trainer/instructeur. In overleg met de eventueel aanwezige trainer/instructeur bepaalt hij de route en de snelheid van de groep. De MTB begeleider handelt volgens de verkeersregels en de gedragscode van de wieleracademie en houdt in de gaten of de deelnemers in de groep zich hier ook aan houden. Hij/zij durft deelnemers aan te spreken op het niet nakomen van de gemaakte afspraken. De deelnemers kunnen hierbij zowel jeugdigen als volwassenen zijn.

De MTB begeleider binnen de vereniging
Bij de NTFU zijn ruim 450 verenigingen aangesloten waar in groepsverband gefietst kan worden. Dit gebeurt zowel tijdens trainingsavonden en tijdens georganiseerde wielersportevenementen. Wanneer men samen fietst, met een groep bestaande uit meer dan 4 personen, is het van belang om een MTB begeleider aan te stellen. In de ideale situatie assisteert de MTB begeleider bij het begeleiden van wielersportevenementen een MTB trrainer/instructeur niveau 3 of eventueel niveau 2. In overleg worden de route en de veiligheid bepaald. De MTB begeleider handelt volgens de verkeersregels en de gedragscode van de Wieleracademie en houdt in de gaten of de deelnemers in de groep zich hier ook aan houden. Hij/zij durft deelnemers aan te spreken op het niet nakomen van de gemaakte afspraken.

Cursus MTB begeleider voor de vereniging
Fietsen is hot. Het is op dit moment één van de meest beoefende sporten in Nederland. Steeds meer jonge mensen pakken de racefiets en/of mountainbike. De wielersport wordt ook steeds meer toegankelijk: je kunt fietsen op elk niveau en ten opzichte van veel andere sporten is de kans op blessures gering. Door de toenemende populariteit wordt het echter ook steeds drukker op de weg. Mensen fietsen graag samen, vaak in verenigingsverband. Goede begeleiding van trainers, MTB begeleider en wegkapiteins is daarom van groot belang. De Wieleracademie hecht veel waarde aan kwalitatief goede begeleiding van deze groepen. Naast de specifieke opleidingen voor instructeurs op niveau 2 en 3, heeft de Wieleracademie daarom ook de opleiding MTB begeleider verder doorontwikkeld.

De cursus MTB begeleider duurt 1 hele dag met theorie en praktijk (fiets noodzakelijk). Het wordt gegeven op de vereniging en kan worden aangevraagd wanneer er minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers zijn. Je kunt je aanmelden voor de cursus MTB begeleider bij onze docenten MTB begeleider. Je kunt als vereniging zelf contact opnemen met de docent MTB begeleider.
 
Benjamin de Vaal Utrecht info@mountainbikechallenge.nl 06-24921038
Holger Neef Assen h.k.neef@hkcreations.nl 06-51181862 
Piet Dupont Venray info@pdmountainbiking.nl  06-37169376
Tobias Bos Eerbeek Tobias.bos@kpnmail.nl 06-27055849
Jacco van Wijngaarden Ziewent bikkelen@kpnmail.nl 06-51741675
Roelof de Jonge Drouwenerveen roelofdejonge@planet.nl 06-18541047
Henk en Jannie Vasters Holten h.vasters@concepts.nl 0548-364384
Corné Stoop Etten-leur info@lolpassiebiking.nl  06-51741675
Pieter Klaver Naarden mtbsportief@gmail.com 06-36067431 
René Manders Schaijk  info@fietsclinicsnederland.nl 06-55104951


De kosten
De kosten voor de cursus MTB begeleider zijn €250,- exclusief BTW en inclusief reiskosten. Je ontvangt hierbij 1 verenigingspakket.
  • Certificaten
  • Hesje Bioracer
  • Fluit
Verenigingspakket bestellen?
Wil je als vereniging meer verenigingspakketten bestellen, dan kan dat!
Via de NTFU webshop (inloggen als vereniging) kun je zelf de maten van de hesjes en het aantal verenigingspakketten aangeven. Ze worden dan zo spoedig als mogelijk door de webshop verzonden.
 
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer