NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Verenigingen » Avond van het Wielerbestuur   |  Inloggen

Avond van het Wielerbestuur
 
Ben jij bestuurder bij een wielerclub en heb je zin in een leerzame avond waar kennisdeling centraal staat? Kom dan naar de Avond van het Wielerbestuur in Eindhoven, Klarenbeek, Assen of Zoetermeer! 

Op deze avond kun je verschillende workshops volgen. Zo kun je op één avond meer te weten komen over bijvoorbeeld vrijwilligersbeleid, ledenwerving en krijg je tips over het promoten van jouw toertocht. Ook staan NTFU-medewerkers voor je klaar mocht je een vraag hebben of eens willen sparren.

Let op: niet iedere workshop wordt op iedere avond gegeven, kijk dus goed welke keuze je hebt op welke locatie.Het aanmeldformulier vind je onder aan de pagina. 

Tip: Kom je met meerdere bestuursleden? Dan kun je ervoor kiezen om op te splitsen en zo samen alle workshops bij te wonen. Ideaal om in één avond veel kennis op te doen voor jouw vereniging.
 
 


Data en locaties
 
Plaats Datum Locatie
Klarenbeek (bij Apeldoorn) Maandag 5 maart Clubhuis SC Klarenbeek, clubhuis De Pauw, Bosweg 14
Eindhoven Donderdag 8 maart Evoluon
Noord Brabantlaan 1A  Eindhoven
Zoetermeer Maandag 12 maart Snowworld, Buytenparklaan 30 Zoetermeer
Assen Woensdag 14 maart Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2 in Assen

Vanaf 18.45 uur staat de koffie voor je klaar. De eerste ronde start om 19.00 uur en de tweede ronde om 20.30 uur.
 
 


Welkom op de club!
 
Klarenbeek

In deze praktische workshop doorloop je de route van de sporter met een nieuwe blik. We laten je anders kijken naar kansen om leden en sponsors te werven en te behouden.  Ook ontdek je hoe een nijlpaard, appelmoes of James Bond je kunnen helpen aan nieuwe, uitvoerbare plannen. In deze creatief denken-sessie kom je op verrassende en concrete ideeën waarmee je de volgende dag al kunt experimenteren bij je eigen vereniging.

Dit is een avondvullende workshop, als je deze workshop volgt is het niet mogelijk om nog een andere workshop te volgen.
 


Je club in de schijnwerpers
 
Klarenbeek | Zoetermeer

Deze workshop is gericht op verenigingen die willen beginnen of net zijn gestart met de promotie van hun club. In vogelvlucht bespreken we de mogelijkheden die er zijn om je club in de schijnwerpers te zetten. We bieden praktische tips & tricks en er is veel ruimte voor vragen en discussie. 
 
Wat komt er allemaal aan bod? 
  • Wie zijn jullie en naar wie ben je op zoek? Wat zijn de kernwaarden van je vereniging? Hoe maak je in beeld en tekst duidelijk wie jullie zijn? Welk type fietser zal zich snel thuis voelen bij jullie vereniging?
  • Welke vrijwilligers kun je inzetten om met PR aan de slag te gaan?
  • Welke mogelijkheden zijn er om lokaal publiciteit te genereren? De kansen zijn soms dichterbij dan je denkt!
  • Zijn jullie al aan de slag met social media? Ben je terug te vinden in Google? Hoe zorg je ervoor dat je op Facebook en Twitter goed zichtbaar bent?
  • Hoe schrijf ik een goed persbericht? Welke elementen zijn nodig om met behulp van een persbericht aandacht te krijgen voor activiteiten van jullie club?
  • Ook van de NTFU kun je inzet verwachten. Welke mogelijkheden zijn er allemaal?
 


Meer deelnemers voor jouw toertocht: 3x praktische tips
 
Eindhoven | Assen

Jaarlijks worden er meer dan 2.500 toertochten georganiseerd. De meeste organisatoren hebben hun zaakjes prima voor elkaar: goed uitgepijlde route, prima verzorging en soms zelfs een bewaakte fietsenstalling. Maar hoe werf je genoeg deelnemers? Hoe bereik je die duizenden fietsers in jouw regio? En hoe overtuig je hen om te kiezen voor jouw tocht? In deze praktische workshop geven we je 3 praktische tips waarmee je na afloop direct aan de slag kunt.
 


Meer leden voor je club? Denk in doelgroepen!
 
Assen

‘Iedereen is welkom op onze club!,’ is de slogan van heel veel wielerverenigingen. Maar is dat wel zo handig als je leden wil werven? Een 20-jarige leest bijvoorbeeld heel andere media dan een 50-jarige én wordt met een heel andere boodschap geprikkeld. Tijdens deze workshop steek je je handen uit je mouwen en kom je erachter welke doelgroep voor jouw vereniging interessant is én hoe je deze groep aanspreekt. Ga voortaan effectief aan de slag met ledenwerving: stop met hagelschieten en richt je op interessante doelgroepen. Zo spreek je veel gerichter personen aan én wordt het werven van leden een succes.
 


Vrijwilligers gezocht
 
Klarenbeek | Zoetermeer

Steeds meer verenigingen ervaren dat het moeilijker wordt om vrijwilligers te werven. Tijdens deze workshop krijg je tips en trucs om vrijwilligers te werven én te behouden. De theoretische kennis die je in deze workshop opdoet wordt aan de hand van individuele- en groepsopdrachten direct in de praktijk gebracht. Aan het einde van de avond ga je met een hoofd vol ideeën naar huis om het vrijwilligersbeleid van jouw vereniging beter op poten te zetten!  
 


Word een betere bestuurder met deze 4 inzichten
 
Zoetermeer | Assen

Je herkent het vast wel: met het bestuur heb je een idee wat je wilt opzetten binnen je vereniging (een vrouwengroep, een ledenweekend, een jeugdafdeling), maar hoe zorg je er nu voor dat de leden van je vereniging daar ook achter staan én zich gaan inzetten voor dit idee? Tijdens deze workshop leer je hoe je aan de hand van 4 inzichten (samen doen, meenemen, eigenaarschap & support) een ambitie werkelijkheid laat worden.

Wat ga je doen?
Op de avond ga je met een groepje aan de slag om een ambitie werkelijkheid te laten worden. Met jouw groepje voer je opdrachten uit die horen bij de 4 inzichten. Tussendoor is spelen we een quiz via je mobiele telefoon. Het is tijd om met de billen bloot te gaan, want zeg nu eens eerlijk: wanneer gaf jij een vrijwilliger voor het laatst een compliment? Verlies jij je weleens in de waan van de dag? En zeg je het ook als dingen niet goed gaan? Door deze vragen met elkaar te bespreken kun je leren van andere wielerverenigingen én je eigen best practices of knelpunten delen.

Dit is een avondvullende workshop, als je deze workshop volgt is het niet mogelijk om nog een andere workshop te volgen.
 


Hoe houd je het gezellig binnen je club
 
Eindhoven

De meeste verenigingen willen een ‘gezellige’ club voor iedereen zijn. Wat betekent dit? En hoe zorg je ervoor dat leden zich thuis voelen bij je club? In deze workshop geven we je een aantal praktische handvatten waarmee je jouw club kunt aansturen op de thema’s cultuur en gedrag. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over uitdagingen binnen jouw club en wat jouw rol als bestuurder daarin kan zijn. Luisteren jouw leden niet naar de Wegkapitein? Houden zij zich niet aan gedragsregels of komen er nauwelijks nog mensen opdagen voor de zondagrit? Dan mag je deze workshop niet missen!

Dit is een avondvullende workshop, als je deze workshop volgt is het niet mogelijk om nog een andere workshop te volgen.
 


Hou je leden tevreden: een workshop over ledenbehoud
 
Eindhoven

Leden die uit onvrede hun lidmaatschap opzeggen of steeds minder vaak met de club meefietsen: het gebeurt bij iedere club. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat zoveel mogelijk leden tevreden zijn binnen je vereniging? Daarover leer je meer tijdens deze workshop!

Wat ga je doen?
Op deze avond kun je jouw ervaringen met andere wielerverenigingen delen, krijg je een aantal praktische tips om leden tevreden en betrokken te houden én geven we je tips hoe je zorgt dat nieuwe leden in een warm bad terecht komen.
 


Aanmelden
 

Als je hierboven deel 1 van een workshop hebt gekozen dan moet je bij workshop 2 het 2e deel selecteren.

 
 *
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer