NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

NTFU organiseert MTB-kennisdag

woensdag 4 oktober 2017
Nederland telt zo'n 180 vaste MTB-routes waar je vrij mag fietsen. Waar je misschien niet bij stil staat, is dat er ontzettend veel werk zit in het onderhouden van deze routes. Ruim 2.500 vrijwilligers houden deze trails in goede staat zodat jij onbezorgd kunt mountainbiken.
 

Om deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen praktische tips te geven voor onderhoud, organiseerde de NTFU samen met Tracks & Trails, IMBA Europe en Specialized eind september de tweede MTB-kennisdag. Tachtig ‘meestervrijwilligers’ van verschillende MTB-routes kregen workshops voorgeschoteld over financiering, waterbeheer, inspectie, #trailrespect en vrijwilligers. Daarnaast stelde Specialized 40 offroad machines beschikbaar waarmee de vrijwilligers de aangrenzende Montferland-route konden verkennen.
 

Ondersteuning


Dat de MTB-kennisdag een succes is, blijkt uit de enquête: 100% van de deelnemers ziet graag een volgende editie in 2018. "Een grote meerwaarde van dit soort evenementen is de kennisuitwisseling die tussen verschillende routes ontstaat,” stelt Bart van de Vossenberg van de NTFU. “De NTFU ondersteunt clubs en mountainbikers achter de schermen bij de totstandkoming van nieuwe routes. Vrijwilligers spelen een cruciale rol in dat proces. Wij ondersteunen hen graag waar dat mogelijk is."

In 2018 gaat de NTFU samen met Tracks & Trails en een aantal onderhoudsgroepen in gesprek over de ondersteuningsmogelijkheden voor onderhoudsploegen. Wordt vervolgd.
 

Handjes uit de mouwen


Mountainbiken is booming! Dat zal je niet ontgaan zijn. De ene na de andere route popt uit de grond. Wil jij jouw steentje bijdragen en deel uitmaken van de enorme vrijwilligerscommunity die de routes in tip-top conditie houdt? Sluit je dan aan bij een lokale vereniging of meld je aan op de Facebookpagina van je lokale MTB-route. Niets zo mooi als genieten van een trail waar je jouw eigen bloed, zweet en tranen in hebt gestopt.
Tags: belangenbehartiging

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer