NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

KNWU en NTFU organiseren samen Avond van het Wielerbestuur

woensdag 15 februari 2017
Wielersportbond NTFU en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie organiseren in februari en maart gezamenlijk voor al hun verenigingen de Avond van het Wielerbestuur in Rosmalen, Klarenbeek, Assen en Alphen aan den Rijn. Besturen van wielerclubs kunnen op deze avond uit verschillende workshops kiezen om kennis op te doen over zeer uiteenlopende bestuurlijke onderwerpen.

Unieke situatie
“De situatie van KNWU en NTFU is uniek in de wereld van de sport,” aldus Vincent Luyendijk, directeur van de KNWU. “Twee organisaties die zich allebei inzetten voor dezelfde sport, dat is in geen enkele andere sport zo. Daarom ben ik heel blij dat de KNWU en NTFU steeds meer gaan samenwerken. Naast dat we al enkele jaren samen het technisch kader opleiden, gaan we nu ook samen bestuurlijke ondersteuning bieden aan onze clubs.”

Dezelfde uitdagingen
Directeur van de NTFU Arjan de Vries beaamt dit. “Of je nu bestuurder bent van een KNWU-club, NTFU-vereniging of een combi-club, je loopt bestuurlijk tegen dezelfde uitdagingen aan. Denk aan verzekeringen en juridische zaken, maar ook de sfeer op je club, het gebruik van sociale media, het schrijven van een beleidsplan of het zoeken naar sponsoren. Dat we hier nu op vier avonden samen aandacht aan besteden, is een mooie ontwikkeling voor de KNWU en de NTFU, maar voornamelijk voor alle wielerclubs in Nederland. Doordat zij op deze avonden uit diverse workshops kunnen kiezen, is de ondersteuning op maat en kunnen clubs onderwerpen kiezen waar ze écht behoefte aan hebben.”


Tags:

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer