NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Nieuws   |  Inloggen

Nieuws
 

Wielercollectief sluit convenant met natuurbeheerders

vrijdag 10 februari 2017
Eind januari hebben vijf wielerverenigingen, verenigd in het Wielercollectief Land van Cuijk en vertegenwoordigende natuurbeheerders van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten hun handtekeningen gezet onder een nieuw samenwerkingsconvenant. Dit convenant bevat alle benodigde vergunningen, routekaarten en GPX bestanden voor de komende 3 jaar voor de te organiseren MTB-tochten van het collectief.
 
Het Wielercollectief Land van Cuijk bestaat uit TWC Oost-Brabant (Wanroij), TWC De Tweewielers (Gassel), WTC De Doortrappers (Langenboom), Wielerclub Mill en TWC Grave. Jaarlijks organiseren zij ieder een eigen tocht voor mountainbikers in de bossen en het landelijk gebied van Gassel, Landerd, Mill, Wanroij en Sint Anthonis.

Daarnaast organiseren ze (m.u.v. TWC Grave) samen de ‘8 van Oost-Brabant’; een MTB marathon van 120 kilometer of delen daarvan (100, 80, 60, 40 of 20 kilometer) en een wegtocht van 80 km.  Op zondag 5 maart 2017 vind daarvan alweer de 15e editie plaats.www.8vanoostbrabant.nl
 
Het tekenen van de nieuwe samenwerkingsconvenant geeft een logisch vervolg aan de samenwerking in de afgelopen jaren en laat zien dat sportieve wielerevenementen en bescherming van natuurbelangen goed samen kunnen gaan. Naast de convenant met de genoemde natuurbeheerders is er ook een positieve samenwerking met Brabants Landschap.


Tags:

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer