NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Verenigingen » Technische opleidingen » Licenties   |  Inloggen

Licenties voor instructeurs
 
Inleiding
In 2014 zijn de NTFU en de KNWU een samenwerkingsverband aangegaan om samen de opleidingen voor het technische kader te gaan geven. Het licentiebeleid is hierdoor aangepast naar de eisen van de NTFU en de KNWU. Alle opleidingen voor technische sportkader worden vanaf 2016 via de wieleracademie uitgevoerd. Je huidige diploma van de NTFU blijft gewoon geldig, alleen is er een nieuw licentiebeleid.

Komt mijn NTFU MTB of RACE diploma te vervallen?
Nee, je huidige diploma blijft gewoon geldig. Je hebt dit diploma gehaald in de instructeurslijn van de kwalificatie structuur sport (KSS). Die bestaat gewoon nog en zal ook niet komen te vervallen. Door de samenwerking met de KNWU zijn we overgestapt naar de trainerslijn van de KSS. Als je nu een opleiding volgt (en haalt) ontvang je een wielertrainer diploma met daarop de discipline die je hebt afgetoetst tijdens het praktijkexamen.

Heb je een niveau 2 diploma van de NTFU, dan is deze direct om te zetten naar Wielertrainer diploma. Je kunt dan een licentie aanvragen bij de KNWU en je mag dan ook delen van trainingen verzorgen bij de KNWU verenigingen. Het enige wat je hier hoeft te doen is een e-mail te sturen naar info@wieleracademie.nl Let wel op de licenties bij de KNWU zijn niet gratis, dus je dient hiervoor een bedrag te betalen.

Met je huidige NTFU MTB of RACE diploma op niveau 3 mag je geen trainingen verzorgen bij een KNWU vereniging. Dit heeft o.a. te maken met de PvB coachen bij wielersportevenementen, welke niet is behandeld in de instructeurslijn. Je kunt dan geen licentie aanvragen bij de KNWU, omdat je dit onderdeel mist in je opleiding wat essentieel is voor de wedstrijdsport. Daarom bieden wij een mogelijkheid om je diploma te upgraden naar een Wieleracademie diploma waarbij je je licentie kan aanvragen bij de KNWU. Geef je alleen training bij een NTFU vereniging, dan is dit bovenstaande niet van toepassing en kun je gewoon je trainingen blijven geven en hoef je je diploma niet om te laten zetten.

Heb je hierover verder nog vragen, dan horen wij dit graag via info@wieleracademie.nl


Waarom licentiebeleid?
De Wieleracademie hanteert om een aantal redenen een licentiebeleid:
- Vergroten van de kwaliteit van instructeurs
- Vergroten van juridische bescherming
- Versterken maatschappelijke positie en concurrentiepositie
- Inzicht in hoeveelheid actieve trainers

Hoe behoud ik mijn licentie?
Als je een opleiding succesvol hebt afgerond ontvang je een licentie van de Wieleracademie. Deze licentie is 4 jaar geldig. Om na 4 jaar je licentie te behouden, dien je voor die tijd een aantal licentiepunten te behalen. Het aantal te behalen punten verschilt per opleiding:

Niveau 1:            géén licentiepunten vereist
Niveau 2:            8 licentiepunten vereist (je wordt hierover nog geïnformeerd vanaf het najaar 2017.)
Niveau 3:            12 licentiepunten vereist
Niveau 4:            12 licentiepunten vereist

Bezwaar?
Heb je bezwaar tegen een besluit omtrent je licentie, dan kun je terecht bij de Bezwaar- en Toetsingscommissie.

Meer informatie?
Klik hier voor het volledige nieuwe (2014 - heden) licentiebeleid voor niveau 3 trainers/ instructeurs.
Klik hier voor het volledige oude (2007-2014) licentiebeleid voor niveau 3 instructeurs

Overgangsfase
De termijn vanaf het in werking stellen van dit reglement tot en met juli 2015 is een overgangsfase. Deze overgangsfase is bedoeld voor de instructeurs die in de periode van 2007 tot en met 2014 zijn opgeleid door de NTFU.
 
Wat betekent dit voor jou?
Mijn licentie is nog geldig                                     
Dan gaat dit nieuwe beleid in zodra je je volgende licentie wilt aanvragen.

Ik moet mijn licentie komend jaar gaan verlengen     
Het nieuwe licentiebeleid is direct van toepassing mits je al punten hebt ingeleverd.Heb je al licentiepunten in geleverd, dan mag je ook nog het oude licentiebeleid gebruiken.

Waar lever je het bewijs van je licentiepunt in?
Je kunt de bewijzen doorsturen naar Wouter Swank via wswank@ntfu.nl.
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer