NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Verenigingen » Technische opleidingen   |  Inloggen

Wieleracademie opleidingen
 

Wielersportbonden NTFU en KNWU gaan samenwerken om meer en betere wielertrainers en -instructeurs  op te leiden. Het  aanbod van opleidingen wordt door de samenwerking beter verspreid over het hele land. Ook worden, door de uitwisseling van kennis en ervaring van beide bonden, de opleidingen verbeterd.

De NTFU kende verschillende opleidingen, uiteenlopend van sporttechnische kaderopleidingen tot de opleiding organisator van wielersportevenementen en opleidingen voor bestuurlijk kader. De opleidingen voor het sporttechnisch kader vinden vanaf 2016 plaats vanuit de Wieleracademie. De Wielertrainer opleidingen worden generiek aangeboden. Je kunt dus in een groep met (baan) wielrenners, aangepast sporters, veldcross en/of bmx-ers zitten. De theorie is hierin hetzelfde en de praktijk leer je op je eigen praktijkleersituatie in je eigen discipline. Op de opleiding leer je o.a. hoe je training geeft en een training opbouwt. Je leert in de opleiding niet om zelf een betere mountainbiker, (baan) wielrenner, aangepast sporter, veldcrosser of bmx-er, te worden, maar juist om je skills als trainer eigen te maken. 


Voor elke opleiding dien je een praktijkbegeleider te hebben op minimaal niveau 3. Heb je deze niet binnen de vereniging vraag dan een praktijkbegeleiderslijst op via info@wieleracademie.nl
 
Klik op de button voor de opleidingen op van de wieleracademie  
    
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer