NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Verenigingen » Bestuurlijke opleidingen » Vertrouwenscontactpersoon bijeenkomst   |  Inloggen

Vertrouwenscontactpersoon bijeenkomst
 
 
Samen met het NOC*NSF organiseren wij bijeenkomsten voor vertrouwenscontactpersonen binnen een vereniging. Is dit iets voor jouw vereniging? Lees dan verder!
Ook als jouw vereniging nog geen vertrouwenscontactpersoon heeft maar hier wel meer over wil weten, zijn jullie van harte welkom!
 
Een vertrouwenscontactpersoon op mijn vereniging? Waarom?
De vertrouwenscontactpersoon is binnen de vereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. De VCP is ook beschikbaar voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft over grensoverschrijdend gedrag. De VCP is er voor sporters, ouders, kaderleden, vrijwilligers, bestuur, etc. Veel verenigingen hebben een VCP. Ze bieden een luisterend oor, geven raad en advies en verwijzen door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseren en stimuleren ze hun vereniging om preventieve maatregelen te nemen om ongewenst gedrag te voorkomen.
 
Informatiebijeenkomst
Het NOC*NSF organiseert in samenwerking met de sportbonden in de komende jaren meerdere regionale informatiebijeenkomsten voor vertrouwenscontactpersonen van verenigingen. Met als doel de VCP-ers te informeren over nieuwe ontwikkelingen, het ophalen en oefenen van gesprekstechnieken en vooral de VCP-ers gelegenheid te bieden om elkaar te leren kennen en ervaringen en kennis uit te wisselen over de rol van de VCP-er binnen een sportvereniging.
 
In 2017 en 2018 zullen ieder jaar 3 bijeenkomsten worden georganiseerd, waarbij we denken aan de omgeving Heerenveen, Eindhoven, Arnhem, Rotterdam, Amsterdam en Venlo. In de maanden maart of april, september en november. Daarvan volgt later bericht.
 
Voor meer informatie over de bijeenkomst of over dit onderwerp kun je terecht bij ondergetekende.
Ook op onze website vind je meer informatie over dit onderwerp! 
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer