NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Verenigingen » Bestuurlijke opleidingen   |  Inloggen

Bestuurlijke opleidingen
 
 
In 2012 is het programma Naar een veiliger sportklimaat van start gegaan. De essentie van het programma is dat iedereen binnen een vereniging zich bewust is van zijn of haar gedrag. Het stimuleren van gewenst gedrag en het  aanpakken van ongewenst gedrag zijn daarin twee belangrijke uitgangspunten.

Als bestuurder heb je een sleutelrol in het creëren van een veilig sportklimaat. Als bestuurder bepaal je waar je vereniging voor staat en voer je het beleid uit. Maar ook ben jij diegene die in moet grijpen als jouw fietsers, trainers, vrijwilligers of ouders over de schreef gaan. Om je daarbij te helpen, bieden wij je diverse trajecten en workshops aan uit het programma Naar een Veilig Sportklimaat. 

 
 


Besturen met een Visie
 
Duur: 3 bijeenkomsten van 3 uur
Voor: minimaal twee bestuurders per vereniging

Hoe ontwikkel je een heldere visie voor je vereniging? Wat is jullie stip op de horizon en hoe bereik je die? Welke acties zetten we in en wie en wat heb je nodig om je doel te bereiken?

Je krijgt inzicht in jouw sterke en verbeterpunten, je leert hoe je een sterke organisatiestructuur neerzet en hoe je jouw vereniging effectief aanstuurt. Ook wissel je samen met andere bestuurders ervaringen uit

Lees hier meer over dit traject en geef je op!
 


Sportief Besturen
 
Duur: 1 bijeenkomst van 3 uur
Voor: minimaal twee bestuurders per vereniging

Hoe creëer je een veilig sportklimaat? Na het volgen van de workshop Sportief Besturen weet je het! Een goede sfeer is voor veel bestuursleden een speerpunt, daarom gaat de workshop Sportief Besturen over de manier waarop leden met elkaar omgaan en de rol die je daarin als bestuur ontwikkelt.

Lees hier meer over dit traject en geef je op
 


Besturen met een Visie Plus
 
Duur: 3 avonden van 3 uur
Voor: minimaal 2 a 3 bestuurders per vereniging

Deze cursus is bedoeld voor bestuurders die Besturen met een Visie hebben afgerond. Het traject is speciaal gericht op bestuurders die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij de implementatie van beleid en het betrekken van hun leden bij de plannen: kortom bestuurders die hun vereniging in beweging willen krijgen. 

Lees hier meer over dit traject en geef je op!
 


Ledenwerving
 
Duur: 2 avonden van 3 uur
Voor: minimaal 2 a 3 bestuurders per vereniging

Wil jouw vereniging inzetten op meer leden?  Heb je dan al  goed nagedacht wat eigenlijk je doelgroep is? Wat zoekt deze doelgroep in de in een vereniging? En op welke momenten, via welke communicatiekanalen en met welke argumenten en foto’s bereik je deze doelgroep? 

Voor bestuurders die worstelen met deze vragen organiseren we de cursus ledenwerving. In twee avonden leer je anders nadenken over ledenwerving, waarbij je potentiële leden vraaggericht in plaats van aanbodgericht benadert.

Interesse? Lees dan hier verder en geef je op!
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer