NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Over NTFU » Partners » Branchenieuws   |  Inloggen

Branchenieuws
 

Trek RE:aktiv Thru shaft. Baanbrekende demper technologie!

dinsdag 1 augustus 2017
Eind augustus beschikbaar op Fuel EX 9.9, Remedy 9.8 en Slash modellen
 
De wereld der techniek staat niet stil en al helemaal niet bij Trek. Uit de Trek Suspension R & D Lab in California komt nu een unieke nieuwe demper met de voordelen van RE:aktiv die sneller reageert op de trail dan ooit tevoren.
De fietsindustrie heeft een aantal van zijn beste ideeën te danken aan de automobielwereld. Bij de ontwikkeling van ons gepatenteerde RE:aktiv veersysteem, hebben we gekeken naar de Formule 1 en contact gelegd met Penske Racing Shocks. Het resultaat van onze samenwerking? Een regressieve dempingstechnologie die zichzelf bewezen heeft op de veeleisende F1-circuits én op trails over de hele wereld waar Trek mountainbikes rijden.
Responsiviteit op de trails is bij RE:aktiv de kern: een low-speed compressiedemping, soepele en gecontroleerde compressiedemping op hoge snelheid en een naadloze overgang tussen deze twee.
RE:aktiv met Thru Shaft verbetert deze responsiviteit. RE:aktiv met Thru Shaft reageert op alle terreinomstandigheden. Met een demper, die aansluit bij de hoge eisen van de rijders, ligt de lat nog hoger voor het rijden in technisch terrein.
Thru shaft is een superieur alternatief voor traditionele veersystemen die gebaseerd zijn op een interne zwevende zuiger, de Internal floating piston (IFP). De IFP in een typische achterdemper waarbij olie wordt verplaatst in de demper. Dit systeem heeft jarenlang mountainbike dempers gediend, maar heeft zijn beperkingen. Druk en wrijving van de IFP creëert een vertraging in de responsiviteit van de demper. Thru shaft elimineert de IFP en de bijbehorende olieverplaatsing, met als gevolg een significante afname van de vertraging en laat de demper sneller reageren voor ultieme controle.
RE:aktiv Thru Shaft is beschikbaar op:
Slash 9.8                     adviesprijs: € 5.499
Slash 9.7                     adviesprijs: € 3.999
Remedy 9.8                adviesprijs: € 4.999
Remedy 9.8 Dames    adviesprijs: € 4.999
Fuel EX 9.9                 adviesprijs: € 7.999
 


Tags:

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer