NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Over NTFU » Belangenbehartiging   |  Inloggen

Samen sterk
 
Door de toenemende populariteit van de wielersport wordt het thema belangenbehartiging ook van grotere betekenis voor de NTFU. Onder belangenbehartiging verstaan we het bewaken en creëren van de randvoorwaarden die nodig zijn om de wielersport te kunnen beoefenen of verder te stimuleren. Concreet gaat het om de volgende onderwerpen:
  • Toestemming van wegbeheerders, overheden en/of terreinbeheerders om wielersportevenementen te organiseren
  • Een voor mountainbikers toegankelijke openbare (groene) ruimte dan wel bereikbare, attractieve en duurzame mountainbikeroutes
  • Een voor wielersporters en overige weg/bosgebruikers veilige sportomgeving. Zowel fysiek als sociaal, zowel op de openbare weg als in het veld
  • Een positief (verbeterd) imago van de wielersporter bij andere weggebruikers, recreanten, buitensporters, natuurbeherende organisaties en overheden
Kort door de bocht; om mooie toertochten te kunnen blijven organiseren hebben we toestemming of vergunningen nodig; om in clubverband trainingsritjes te maken is veiligheid op de openbare weg van belang; om te kunnen mountainbiken moet het bos toegankelijk zijn en/of moeten er goede routes liggen. Allemaal randvoorwaarden die we vaak alleen kunnen realiseren met externe partijen, onze stakeholders.

Samenwerken
Dit betekent dat de NTFU veel gaat investeren in samenwerkingsrelaties. Samenwerken om kennis te ontwikkelen waarmee de wielersport veiliger gemaakt kan worden, samenwerken in het kader van een brede promotie van gedragsregels en samenwerken met andere buitensportbonden om te lobbyen voor meer ruimte en routes voor buitensporters. De NTFU kan alleen een interessante samenwerkingspartner zijn als zij zelf ook iets te bieden heeft. Bijvoorbeeld expertise op het gebied van de organisatie van veilige evenementen, (markt)informatie over haar achterban, informatie over de aanleg van mtb-routes, de inzet van communicatiemiddelen en mogelijk zelfs beperkte inzet van eigen verworven financiele middelen. Op deze wijze wil de NTFU de komende jaren haar steentje bijdragen aan een nog beter wielersportklimaat.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling ledenservice van de NTFU.

 


Artikelen
 

Mountainbiker gewond door staaldraad op mtb-route

maandag 28 juli 2014
Mountainbiker gewond door staaldraad op mtb-route Afgelopen week vonden twee incidenten plaats door gespannen draad op mountainbikeroute Lemelerberg. In het tweede geval leidde het tot een ongeval. De NTFU veroordeelt de incidenten scherp.

Lees meer >>

Blog: Gooi maar van je af!

dinsdag 22 juli 2014
Blog: Gooi maar van je af! Zaterdag zat ik voor de TV een zeer boeiende etappe van de Tour de France te kijken. Het viel mij op dat de renners zich wel heel gemakkelijk ontdeden van allerlei ballast.

Lees meer >>

Organisatoren Zuid Limburg slaan handen ineen

woensdag 30 april 2014
Organisatoren Zuid Limburg slaan handen ineen 11 grote toertochtorganisaties hebben een samenwerkingsverband gepresenteerd onder de naam VELO-T. In samenwerking met o.a. de NTFU is een kwaliteitslabel opgesteld.

Lees meer >>

Blog: Meer letsel bij wielrennen?

donderdag 24 april 2014
Blog: Meer letsel bij wielrennen? Dinsdag 22 april publiceerde VeiligheidNL het rapport ‘Fietsbotsingen’. Daaruit blijkt dat het aantal wielrenners dat op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis beland de afgelopen jaren fors is gestegen.

Lees meer >>

Lancering campagne ‘Gebruik je kop, helm op!’

vrijdag 18 april 2014
Lancering campagne ‘Gebruik je kop, helm op!’ Elk jaar melden zich zo’n 4.200 wielrenners en 2.500 mountainbikers op de Eerste hulp-afdeling vanwege een ongeluk. Eén op de vijf moet zelfs behandeld worden voor hoofd- en hersenletsel. Daarom voert de NTFU de campagne ‘Gebruik je Kop, Helm op’.

Lees meer >>

Blog: Ergernis nummer 1: de wielrenner

donderdag 17 april 2014
Blog: Ergernis nummer 1: de wielrenner De wielersport is populair. En dan bedoel ik niet alleen bij de beoefenaar zelf. Ook journalisten hebben onze sport ontdekt. Berichten over ernstige ongevallen waarbij wielrenners betrokken zijn, wielrenners zonder bel als grootste ergernis, wielrennen als risicosport met kans op hersenletsel: als je de media moet geloven is wielrennen een gevaarlijke sport en ontbreekt het wielrenners aan fatsoen.

Lees meer >>

Blog: Mag het gewoon leuk zijn?

donderdag 17 april 2014
Blog: Mag het gewoon leuk zijn? Sport is een wondermiddel, de one-size-fits-all-oplossing voor elk denkbaar probleem. Om te zorgen dat iedereen kan blijven sporten in zijn favoriete omgeving werd dinsdag 8 april  de petitie 'Red de buitenrit' aangeboden in Den Haag. Mark Torsius verteld waarom het openhouden van paden zo belangrijk is en wat de kracht van sport is. 

Lees meer >>

NTFU en KNHS bieden petitie aan

woensdag 9 april 2014
NTFU en KNHS bieden petitie aan Dinsdagmiddag heeft Bart Brentjens in de Tweede Kamer de petitie Red de Buitenrit met 20.503 handtekeningen aangeboden. Natuurgebieden in Nederland dreigen bij gebrek aan geld voor onderhoud dicht te gaan voor buitensporters.

Lees meer >>

Red de buitenrit, teken de petitie!

donderdag 6 maart 2014
Red de buitenrit, teken de petitie! Natuurgebieden dreigen bij gebrek aan geld voor onderhoud dicht te gaan. De NTFU en de KNHS hebben een landelijke petitieactie op touw gezet om het tij te keren. Teken de petitie ‘Red de buitenrit!’ en laat van je horen!

Lees meer >>

Worden toertochten fors duurder?

donderdag 12 december 2013
Worden toertochten fors duurder? Het afgelopen jaar hebben we, in samenwerking met NOC*NSF, onderzoek gedaan naar de onduidelijkheid over het betalen van BTW over de inkomsten uit toertochten.

Lees meer >>
12
 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer