NTFU
NIEUWS CONTACT SITEMAP

Home » Over NTFU » Belangenbehartiging   |  Inloggen

Samen sterk
 
Door de toenemende populariteit van de wielersport wordt het thema belangenbehartiging ook van grotere betekenis voor de NTFU. Onder belangenbehartiging verstaan we het bewaken en creëren van de randvoorwaarden die nodig zijn om de wielersport te kunnen beoefenen of verder te stimuleren. Concreet gaat het om de volgende onderwerpen:
  • Toestemming van wegbeheerders, overheden en/of terreinbeheerders om wielersportevenementen te organiseren
  • Een voor mountainbikers toegankelijke openbare (groene) ruimte dan wel bereikbare, attractieve en duurzame mountainbikeroutes
  • Een voor wielersporters en overige weg/bosgebruikers veilige sportomgeving. Zowel fysiek als sociaal, zowel op de openbare weg als in het veld
  • Een positief (verbeterd) imago van de wielersporter bij andere weggebruikers, recreanten, buitensporters, natuurbeherende organisaties en overheden
Kort door de bocht; om mooie toertochten te kunnen blijven organiseren hebben we toestemming of vergunningen nodig; om in clubverband trainingsritjes te maken is veiligheid op de openbare weg van belang; om te kunnen mountainbiken moet het bos toegankelijk zijn en/of moeten er goede routes liggen. Allemaal randvoorwaarden die we vaak alleen kunnen realiseren met externe partijen, onze stakeholders.

Samenwerken
Dit betekent dat de NTFU veel gaat investeren in samenwerkingsrelaties. Samenwerken om kennis te ontwikkelen waarmee de wielersport veiliger gemaakt kan worden, samenwerken in het kader van een brede promotie van gedragsregels en samenwerken met andere buitensportbonden om te lobbyen voor meer ruimte en routes voor buitensporters. De NTFU kan alleen een interessante samenwerkingspartner zijn als zij zelf ook iets te bieden heeft. Bijvoorbeeld expertise op het gebied van de organisatie van veilige evenementen, (markt)informatie over haar achterban, informatie over de aanleg van mtb-routes, de inzet van communicatiemiddelen en mogelijk zelfs beperkte inzet van eigen verworven financiele middelen. Op deze wijze wil de NTFU de komende jaren haar steentje bijdragen aan een nog beter wielersportklimaat.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling ledenservice van de NTFU.

 


Artikelen
 

Stem op je favoriete mountainbike trail

dinsdag 25 april 2017
In samenwerking met de NTFU, Natuurmonumenten, MTBRoutes.nl en Cube Bikes worden in juni 2017 de DMT (Dutch MTB Trail) Awards uitgereikt. Doel: lokale baanbouwers en MTB-verenigingen in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken.

De DMT Awards worden uitgereikt in 6 categorieën. Waarvan ‘de Gouden Schop’ als publieksprijs de meest prestigieuze Award betreft. De Gouden Schop wordt toegekend aan de vereniging met de beste MTB trail op grond van onderhoud en rijervaring. Stemmen kan hier. Stemmen kan tot een week voor de uitreiking op 30 Juni 2017. Prijzen worden opgesteld in samenwerking met onze partners en de definitieve uitreikingslocatie wordt half mei bekend gemaakt.

De overige categorieën worden door de DMT jury uitgereikt voor o.a. het beste technische segment, de meest duurzame natuursport route, beste bikepark en beste nieuwe binnenkomer.


Waarom een award?

Initiatiefnemer Robert van Rooijen wil met de DMT Awards meer erkenning voor vrijwilligers en baanbouwers: “wij merken dat er vanuit de community niet alleen toenemende aandacht is voor het onderhoud en duurzaamheidsbelang van de MTB routes, maar ook voor een stukje erkenning voor degenen die zich onvoorwaardelijk inzetten voor alle mede MTB'ers.” 

De Dutch MTB Trail Awards vormen een jaarlijks evenement, waarbij op basis van een verkiezing winnaars worden geselecteerd. Speerpunten zijn duurzaamheid, erkenning, sportontwikkeling en toegankelijkheid. Punten die volgens wielersportbond NTFU belangrijk zijn willen we blijven genieten van mooie MTB-routes.

“Goede routes vallen niet uit de lucht. Honderden vrijwilligers steken wekelijks veel tijd en energie in het ontwikkelen en onderhouden van mooie trails. Wij hopen dat de MTB Trail Award mountainbikers inspireert om hun steentje bij te dragen. Door hun lokale trailcrew of club te ondersteunen of zelf de handjes te laten wapperen tijdens een klusdag.” Bart van de Vossenberg, bij de NTFU verantwoordelijk voor mountainbiken.


Vote, Share & Win

Vanaf het Paasweekend t/m de uitreiking geeft DMT in samenwerking met Cube Bikes wekelijks toffe prijzen & MTB goodies weg. Deze prijzen kun je winnen door ons te volgen op Facebook, je stem achter te laten en de poll te delen.


Tags: belangenbehartiging | Routes | natuur | parcours

<< Terug naar nieuwsberichten  

 


  
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer